Pentru a avea un machiaj impecabil, poți opta pentru transformarea machiajului de birou în unul de seară, strălucitor și îndrăzneț, în doar câțiva pași simpli. Astfel, vei economisi timp și vei învăța și cum să îți adaptezi look-ul pentru orice ocazie sau eveniment de seară. Îți prezentăm, în continuare, cum poți transforma un machiaj de birou în unul de seară, simplu și rapid. 

Reîmprospătează-ți machiajul 

Primul sfat este unul evident: ia-ți produse de machiaj la tine. Ar fi bine să îți iei inclusiv fond de ten și corector, în cazul în care ai nevoie de mici retușuri, în zonele unde s-ar putea să se fi șters, pe parcursul zilei. 

Alege produse de make-up care să se potrivească tipului tău de ten, în culori care să te avantajeze și care să se asorteze cu ținuta pe care o vei purta. 

Apoi, este vremea să îți reîmprospătezi machiajul. Dacă ai tenul gras, folosește șervețele speciale care absorb sebumul, astfel încât să ai o bază curată, de la care să începi. Poți utiliza și un spray cu apă termală sau un spray special, care matifiază. Apoi, poți trece la pașii următori. 

Intensifică machiajul ochilor 

Probabil cea mai mare diferență între un machiaj de zi, de birou și unul de seară o va face machiajul ochilor. Astfel, pune accent pe privire. Începe prin a intensifica linia genelor cu un eyeliner negru sau într-o nuanță închisă, la alegere. Folosește o paletă de farduri cu nuanțe mai închise și unele sidefate sau chiar cu glitter, pentru a avea o privire seducătoare. O pereche de gene false sau chiar buchețele de gene false aplicate în colțul extern vor crea un efect foarte frumos. 

Alege rujul potrivit 

Așa cum știi deja, chiar dacă este vorba despre un machiaj de seara, nu ar trebui ca buzele și ochii să concureze pentru atenție. De aceea, optează pentru un ruj potrivit, în funcție de machiajul ochilor. 

Dacă vrei un ruj roșu, care să iasă în evidență, folosește nuanțe cât mai naturale pentru ochi. Eventual, poți opta pentru o linie de tuș dramatică și gene false, care să îți accentueze privirea, și ruj roșu. 

Conturează, iluminează, setează 

Pentru machiajul tenului, îți putem spune că secretul stă în contouring, iluminare și setare. Astfel, aplică o pudră de conturare, pentru a-ți defini pomeții și nasul, și iluminator sub sprânceană, pe partea superioară a pomeților și pe arcul lui Cupidon, pentru a-ți scoate în evidență frumusețea. 

La final, pentru a te asigura că machiajul tău de seară va rezista fără probleme, folosește un spray de fixare. Acesta va ajuta la setarea machiajului, prelungindu-i durata și menținându-l proaspăt ore în șir.

Este important ca, pe parcursul evenimentului, să păstrezi în geantă produsele esențiale pentru retușuri rapide, cum ar fi rujul, pudra și iluminatorul.

Așadar, așa cum poți observa, transformarea machiajului de birou într-unul de seară nu trebuie să fie complicată sau să necesite mult timp. Prin accentuarea anumitor trăsături, poți să îți transformi machiajul, pregătindu-te pentru orice eveniment sau întâlnire. Alege nuanțe și produse care complimentează culoarea ochilor și tonul pielii. Experimentează cu diferite culori și texturi, până găsești combinația perfectă pentru tine. Ține cont de pașii pe care ți i-am prezentat și vei putea să transformi rapid și eficient un machiaj de birou în unul de seară. 

Sursa foto: Shutterstock