Alegerea sandalelor potrivite pentru femei nu este o sarcină ușoară, deoarece nu toate se potrivesc oricărui picior.  Iată câteva sfaturi pentru a alege niște sandale care să fie cât mai confortabile pentru tine. Sperăm că vă vor fi de folos.

Sfaturi de care să țineți cont atunci când alegeți sandale

1. Talpă capitonată

Atunci când alegeți o pereche de sandale, asigurați-vă că acestea au o talpă cu amortizare. Piciorul va fi mai comod, astfel încât sandalele vor fi mai confortabile.

2. Curele pentru sandale

Atenție la curele! Suntem îndrăgostite de sandale, dar trebuie să ținem cont de faptul că nu toate sandalele sunt potrivite pentru toate picioarele.

Sandalele cu multe curele subțiri arată foarte bine datorită stilului lor decorativ, dar uneori, pentru picioarele late, acestea nu țin piciorul cum trebuie. Vă recomandăm sandale cu curele late care se adaptează la picior.

Sandale dama elegante – oferte online

Dacă aveți un picior îngust, ar trebui să acordați atenție și curelelor. În cazul sandalelor cu multe curele, va trebui să acordați o atenție deosebită închiderilor reglabile.

3. „Degetele de la picioare ies în afară”

Acesta este un inconvenient foarte frecvent. Este important să vă asigurați de mărime, deoarece dacă sunt puțin strâmte se poate întâmpla acest lucru. Ca recomandare, o mărime în plus și dacă sandala nu ține bine piciorul, există pe piață și sandale cu diferențe de jumătate de număr pentru ca acestea să nu fie prea mari.

Puteți, de asemenea, să faceți o gaură în plus în curea pentru a o ajusta.

4. Sandale ultraușoare

Un alt sfat atunci când alegeți o pereche de sandale este să luați în considerare greutatea acestora. Sună ciudat, dar dacă cântăresc puțin, pielea ta va fi mai confortabilă și o vei simți și în picioare. Pe piață există din ce în ce mai multe sandale mai ușoare. Acordați o atenție deosebită tălpii sau platformei sandalei, care este de obicei partea cea mai grea.

5. Tipul de talpă

Este important să vă uitați la talpă. În cazul în care talpa nu este foarte groasă pentru persoanele cu probleme la metatarsiene, aceasta nu este potrivită. Cu toate acestea, tălpile cu o mică platformă sunt, de obicei, mai bine amortizate și mai confortabile pentru picior.

Verificați, de asemenea, dacă talpa este antiderapantă: aspră sau cu mici striații pentru a preveni alunecarea.

Pentru cele mai îndrăznețe și pentru cele cărora le place să fie mai elegante, recomandăm sandalele cu toc, deși tendința în creștere este pentru sandale cu platformă sau sandale cu tălpi înalte, doar că pentru a alege bine din nou, asigurați-vă că sandalele au talpă de gel și sunt din piele. Combinarea acestor factori vă va oferi o mulțime de lucruri pentru a vă simți confortabil.

6. Tipul de fixare

Acesta ar trebui să fie un criteriu de evaluare

Închiderea cu cataramă este perfectă și în cazul în care închiderea nu se potrivește bine. Poți oricând să faci o gaură în plus. Nu există nimic mai rău decât o curea de sandale slăbită! Ei bine, da, există ceva mai rău: să se rupă tocul, dar să nu devenim ultra pesimiști.

Închiderea cu velcro este o opțiune foarte confortabilă, deoarece se potrivește foarte bine și este perfectă pentru purtarea zilnică.

Închideri cu benzi elastice: atunci când alegeți sandale, asigurați-vă că acestea au o bandă elastică în afară de închidere, în acest fel se vor ajusta mai bine la picior, mai ales dacă aveți un picior mai lat.

Ei bine, dacă ești femeie, ca majoritatea dintre noi, este ușor să ai un picior puțin mai lat decât „normalul” sau dacă ai o montură care te deranjează, în acest caz îți recomandăm să alegi sandalele cu velcro, deoarece le poți adapta la piciorul tău fără probleme. Dacă aveți monturi sau orice alt tip de afecțiune la picior, ideal este să cumpărați sandale care să acopere problema, alegeți întotdeauna o sanda din piele și în câteva utilizări sandalele se vor adapta la piciorul dumneavoastră.

7. Purtați-le înainte de a ieși cu ele din casă

O altă recomandare bună atunci când purtați sandale pentru prima dată este să le purtați prin casă și să aveți la voi plasturi pentru orice eventualitate. Ca o sugestie, puteți profita de purtarea lor în orice activitate din viața de zi cu zi, astfel încât, în momentul în care veți ieși să le purtați pentru prima dată, acestea să fie „îmblânzite”.

8. Material din piele

Nu este o coincidență faptul că pielea este materialul preferat pentru încălțăminte. Sandalele din piele de vacă vor preveni iritațiile inutile. Avantajele de a purta sandale din piele sunt că acestea permit piciorului să respire. Încălțămintea este mai flexibilă și mai durabilă. De asemenea, sunt mai confortabile și se adaptează mai bine la forma picioarelor.