Covorul din sufrageria ta este un element fundamental, mai ales acum, când începe sezonul toamnă-iarnă. Pe lângă faptul că face din sufrageria ta un loc mult mai cald și mai confortabil, covorul este un element decorativ esențial pentru a îmbrăca podelele casei tale. Dar este potrivit pentru orice cameră de zi? Evident că nu. Dincolo de gusturi și stiluri, există anumiți parametri de care trebuie să țineți cont pentru a obține ceea ce trebuie cu covorul dumneavoastră.

De ce livingul tău are nevoie de un covor

Un covor este un accesoriu decorativ care poate crea stil, poate adăuga textură și poate aduce o notă de culoare în camera de zi. Dar beneficiile nu se opresc aici. De asemenea, covoarele vă protejează picioarele la pășire și vă oferă izolație împotriva frigului și a zgomotului. În plus față de avantajele menționate mai sus, un covor este capabil să delimiteze zona de locuit și să o separe fără nici un alt artificiu. Țineți cont de faptul că livingul este camera din casă în care petrecem cel mai mult timp, iar un covor va oferi căldură și o atmosferă mai decorativă. 

Cu aceste sfaturi simple, alegerea unui covor pentru camera de zi va fi floare la ureche și nu o misiune imposibilă. Mărimea, materialul, stilul… Urmați acest ghid și nu veți regreta alegerea făcută. Iată tot ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți covorul potrivit pentru camera de zi.

Dimensiunea covorului

Una dintre cele mai frecvente greșeli în decorare este alegerea unui covor prea mic. Covoarele, pe lângă faptul că oferă căldură și ne fac casa mai confortabilă, servesc la delimitarea vizuală a zonelor. În living, alegeți un covor care să acopere întreaga zonă de zi, unde se potrivesc bine masa de cafea și picioarele canapelei și fotoliilor.

Materiale: lână, bumbac, material sintetic… 

Depinde de utilizarea pe care le-o veți da. Țineți cont de faptul că covoarele realizate din țesături naturale sunt mai valoroase și adaugă o notă de eleganță și exclusivitate camerei dvs. Dacă aveți de gând să le oferiți valoarea pe care o merită, dați-i drumul. Dacă este vorba de un covor care va fi amplasat într-o sufragerie cu multă viață și trafic pietonal, poate că ceea ce căutați este un covor sintetic, care este, de asemenea, mai accesibil.

Cu model sau simplu

S-ar putea să aveți nevoie ca vedeta din living să fie covorul. Dacă în livingul tău domină liniile simple și culorile uni, ar trebui să spargi simetria cu un covor cu un model. Dar dacă pernele tale sunt geometrice, ai pături croșetate și pereții tăi sunt plini de decorațiuni, s-ar putea să ai nevoie să îți îndulcești livingul cu un covor simplu. Trebuie găsit un echilibru. Deși, așa cum spunem mereu, este o chestiune de gust!

Covoare clasice sau la modă

Aici intervine bugetul pe care îl aveți pentru covorul dumneavoastră, covoare pentru dormitor sau living. Dacă sunteți în căutarea a ceva care să reziste testului timpului și care să se potrivească cu toate stilurile, mergeți pe clasic, investiți într-un covor bun, atemporal. Dar dacă vă plac tendințele, alegeți un covor sintetic în cea mai nouă culoare și cel mai nou model pentru a vă înveseli camera de zi.

Măsuța de cafea pe covor

Aceasta este una dintre cele mai populare opțiuni: așezarea covorului astfel încât canapelele să fie în afara lui și doar masa de cafea să fie deasupra. Important în acest caz, pentru a nu fi prea mic, este ca covorul să fie puțin mai lung decât canapeaua, cu cel puțin 10 cm de fiecare parte, iar măsuța de cafea să fie complet deasupra ei. Aceasta este o opțiune foarte bună pentru camerele de zi mici.