Continuați să aplicați la locuri de muncă: nu încetați să vă trimiteți CV-ul dvs. updatat la zi. Chiar dacă managerulului îi ia ceva timp să răspundă, nu-ți pierde speranța. Dacă nu răspunde puteți reveni către el printr-un email care să aibă atașat o scrisoare de intenție cât și interesul dvs. pentru a colabora.

Actualizează-ți CV-ul: pentru a profita la maximum de căutarea unui loc de muncă, păstrează CV-ul actualizat. Fără experiență? Nu vă faceți griji! Există o mulțime de locuri de muncă enumerate care nu necesită experiență. Ține-ți ochii deschiși! De asemenea, consultă calcul salariu net pentru a cunoaște plaja de salarii pentru tipul tău de Job. este important să cereți salariul potrivit pentru munca prestată.

Dacă sunteți deja angajat, dar sunteți afectat

Căutați o sursă suplimentară de venit: luați în considerare posibilitatea de a obține un alt loc de muncă între timp. În mod ideal, unde puteți lucra cu jumătate de normă, de acasă sau într-un sector cu o cerere ridicată în acest moment (livrare, asistență medicală, curățenie, vânzări prin televiziune, construcții sau locuri de muncă unde puteți lucra de acasă).

Continuați să verificați în mod regulat fluxul de locuri de muncă. Accesați inclusiv LinkedIn, poate deveni în scurt timp cea mai bună sursă de a găsi un nou job. 

Dacă trebuie să lucrezi de acasă

Profitați la maximum de lucrul de acasă: configurati biroul, verificați dacă aveți toate instrumentele și accesele de care aveți nevoie. Faceți din biroul dvs. de acasă un spațiu confortabil.

Evitați să vă suprasolicitați: creați un program și setați un cronometru, permițându-vă să vă urmăriți sarcinile și să vă țineți de program.

Aveți răbdare: poate fi o provocare să stabiliți un echilibru între viață profesională și viață personală. Distanțarea socială nu trebuie să însemne izolare, păstrați legătură cu colegii dvs. online.

Rămîneți activ și pozitiv

Adaptați-vă la schimbare: fiți flexibili și mentineți o atitudine pozitivă.

Răbdarea este totul: există multe întrebări fără răspuns care zboară în jurul dvs. și pot provoca stres. Cu toții trebuie să facem tot posibilul să rămânem calmi, găsind ceva care ni se potrivește cel mai bine: atenție, exerciții fizice, meditație, listă continuă.

Aveți grijă de sănătatea voastră ieșind la plimbări păstrându-vă la o distanță sigură de ceilalți, faceți mișcare acasă, beți multă apă și dormiți 7-8 ore pe noapte. Astfel veți fi pregătiți pentru succes atunci când veți găsi un loc de muncă.