Cum să echilibrați munca și familia?
Pentru mulți, un echilibru dintre muncă și viață poate dura mult timp din cauza incertitudinii vieții de zi cu zi. În multe situații, menținerea echilibrului poate fi dificilă. Acestea fiind spuse, iată câteva idei de la psiholog Simona Constantin pentru a vă îmbunătăți echilibrul dintre viața profesională și cea privată, astfel încât să puteți trăi o viață fără stres.
1. Eficiența ridicată și scăzută
Aflați care este momentul potrivit pentru voi din timpul zilei. Sunteți o persoană de matinală sau o persoană nocturnă? Va dați seama adesea că este mult mai ușor să vă concentrați în anumite momente ale zilei. Atunci nu lăsați sarcinile dificile la momentul nepotrivit al zilei. Cel mai bine este să evitați această practică.
2. Organizare
Realizați o agendă pentru sarcinile pe care trebuie să le îndepliniți într-o zi. Majoritatea sarcinilor au loc toate în ultimul moment pentru a fi duse la capăt. Vă puteți da peste cap adesea viața reprogramând evenimente în calendar. De asemenea, organizarea vă poate ajută să vă delimitați și să vă stabiliți timpul liber.
3. Timp personal
Deși este ușor să vă adânciți în munca de birou, asigurați-vă că aveți ceva timp pentru voi înșivă pe tot parcursul zilei. Trebuie să vă limpeziți mintea și să respirați. Corpul și mintea muncesc din greu în fiecare zi. Amintiți-vă că familia și sănătatea sunt importante, dacă nu cele mai importante.
4. Program
Aveți un program fix pentru fiecare zi. Respectați orele de lucru și încercați să vă terminați muncă în acest timp. Nu tolerați lucrul acasă. Nu este sănătos să aduceți stresul de la serviciu acasă, deoarece somnul vă va fi afectat, dar și liniștea.
5. Stabilitate financiară
Stabilitatea financiară contează pentru că joacă un rol în viața profesională și personală. Asigurați-vă că gestionați bine veniturile. Există aplicații software care să vă ajute. Proprietarii de afaceri mici ar trebui să-și monitorizeze fluxul de numerar. Trebuie să aveți o carieră de succes și o viață personală echilibrată.
6. Zona de lucru
Asigurați-vă că spațiul de lucru este unul plăcut. Păstrați tot ceea ce vă face să vă simțiți confortabil ca o fotografie cu cei dragi, articolele de papetărie preferate sau chiar o plantă. Includeți și achiziționarea de echipamente confortabile, inclusiv scaune ergonomice, rafturi sau alte accesorii care vă pot ajuta. Pentru a performa bine, trebuie să va simțiți bine când lucrați.
7. Faceți ceea ce va place
Fie la serviciu sau în timpul liber – trebuie să iubiți mereu ceea ce faceți și să fiți mereu fericit. În afară serviciului, a avea hobby-uri vă ajută să vă relaxați la sfârșitul unei zile lungi și vă oferă timp să vă reîmprospătați și să vă reîncărcați mintea.
8. Plecați în vacanță
Nu va implicați prea mult în muncă și asigurați-vă că vă luați o vacanță la fiecare câteva luni. Acest lucru nu numai că vă ajută să vă reîncărcați mental, dar vă reconectează cu voi înșivă. Vă puteți bucura de toate hobby-urile dvs. în acest timp sau de tot ceea ce vă place să faceți.
9. Analizați-va
Înțelegeți-vă punctele forte și punctele slabe și asigurați-vă că mizați doar pe punctele voastre forte. Nu încercați să faceți totul. În schimb, faceți un lucru bine până la capăt. Oricât de mult s-ar promova acest lucru, oamenii nu sunt proiectați pentru multitasking.
10. Gestionați planurile pe termen lung
Asigurați-vă că urmăriți imaginea de ansamblu și știți la ce lucrați. Utilizarea obiectivelor zilnice mici vă ajută să vă atingeți obiectivul final.
11. Faceți sport
Exercițiile fizice ajută la eliberarea multor endorfine, care sunt hormoni buni și importanți pentru creier. Faceți mișcare de cel puțin 4 ori pe săptămână și după câteva luni veți experimenta o schimbare a dispoziției și a comportamentului. Veți începe să îndepliniți sarcini mai bune și să finalizați mai multe activități.
12. Socializați
Oamenii sunt animale sociale și trebuie să comunice cu alți oameni în mod regulat. Asigurați-vă că aveți o rețea socială solidă și cunoașteți oameni noi. Cu cât întâlniți mai mulți oameni, cu atât aveți mai multă perspectivă asupra vieții și poate fi o experiență minunată și atrăgătoare. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la a merge dincolo de cercul obișnuit de amici, așa că cereți prietenilor existenți să vă prezinte persoane noi. Este întotdeauna o idee bună să vă dezvoltați rețeaua socială și de afaceri.
15. Realism
La sfârșitul fiecărei zile, lucrați cu propria persoană și învățați ce funcționează și ce nu de-a lungul zilei. Asigurați-vă că adăugați doar elemente pozitive în viața voastră, care vă vor ajuta să creșteți și să deveniți o persoană mai bună. Cu cât înțelegeți mai bine cum să rămâneți realist, cu atât va fi mai ușor să echilibrați lucrurile din viața voastră. Miliarde de oameni încearcă să le echilibreze în fiecare zi.
În realitate, este foarte greu să găsim un echilibru între muncă și viața personală, dar trebuie să ne străduim să-l atingem. Orice exces este întotdeauna dăunător și, la fel, surmenajul sau prea mult timp liber vă pot afecta dezvoltarea. Încercați să combinați aceste sfaturi și trucuri pentru a duce o viață fericită.