Ce sunt serurile pentru ten?

Serurile pentru față sunt produse cu o structură fină, care se remarcă prin conținutul de molecule mici și concentrația ridicată de substanțe active, grație cărora sunt absorbite rapid în piele. Datorită formulei lor speciale, aceste seruri pentru față asigură o absorbție eficientă a substanțelor active și pot fi utilizate pentru a ameliora diferite probleme specifice tenului, precum acneea, deshidratarea sau petele pigmentare. 

Beneficiile serurilor în funcție de nevoile tenului tău

Serumurile pentru față oferă beneficii pentru fiecare particularitate a pielii. Printre aceste beneficii se află următoarele:

  • Hidratează pielea

Atunci când îți dorești produse pentru hidratarea pielii, un ser pentru față cu acid hialuronic reprezintă cea mai bună alegere. Acidul hialuronic are o capacitate unică de a atrage moleculele de apă, pe care le păstrează în țesuturile epiteliale, pentru a favoriza o hidratare profundă a pielii. 

RNW a creat serul cu acid hialuronic Hyaluronic Acid Plus Serum, care se poate utiliza dimineața și seara, pentru a oferi pielii 5 tipuri de acid hialuronic cu mase moleculare diferite. 

Un alt ser cu acid hialuronic pe care îl poți include în rutina ta de îngrijire este cel oferit de Beauty Drops, cu trei greutăți moleculare. Se recomandă folosirea lui pentru a hidrata pielea și a estompa ridurile și liniile fine, fiind potrivit tuturor tipurilor de ten. 

  • Reduc coșurile

Există seruri anti-acnee, care conțin ingrediente precum 4-Terpineol, acid salicilic, acid azelaic, retinoizi, Centella asiatică, probiotice și niacinamide. Acestea acționează asupra reglării producției de sebum și deblocării porilor, contribuind la reducerea și prevenirea coșurilor și a comedoanelor. 

4-Terpineol de la RNW este un ser împotriva coșurilor cu o formulă ușoară, ce poate fi utilizat de către persoanele cu un ten predispus la apariția acneei, pentru a calma roșeața, pentru a regenera pielea și pentru a înlătura bacteriile de la nivelul acesteia. 

  • Diminuează liniile fine și ridurile 

Prevenirea și ameliorarea semnelor îmbătrânirii pielii poate fi o reală provocare. Tocmai de aceea au fost concepute serurile anti-aging, din ingrediente precum acid hialuronic, Centella asiatică, peptide, retinoizi, vitamina C și Adenosine. 

7.2 Revital Cell Ampoule de la Thesera este un ser anti-aging cu Centella asiatică, vitamina C, peptide, acid hialuronic și pantenol, conceput pentru a regenera, calma și hidrata pielea. Serul poate fi utilizat pentru îngrijirea tenului sensibil și oferă un efect de hidratare instant. 

Tot pentru a reduce ridurile și liniile fine a fost creat produsul Adenosine Plus Serum de la RNW, care conține adenosine, extract de hamamelis și extract de anghinare. Produsul are un efect instant de lifting, stimulează producția de colagen și elastină, îmbunătățește regenerarea celulară și hidratează pielea în profunzime. 

  • Protejează pielea împotriva radicalilor liberi

Radicalii liberi sunt responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii, însă există seruri care ajută tenul să contracareze efecte dăunătoare ale acestora. Un astfel de ser este C Vitamin de la Aprive, care conține 15% vitamina C, alături de vitamina E, acid ferulic, acid hialuronic și extract de lemn dulce. 

Serul se poate utiliza pentru a dezactiva radicalii liberi din piele, cât și pentru a estompa petele pigmentare și a reduce ridurile și liniile fine. 

Dacă îți dorești un serum antirid și antioxidant puternic, poți folosi Protect + Correct Serum. Acesta conține turmeric, resveratrol, acid ferulic și vitaminele A, C și E, prin care împiedică formarea de noi riduri, le estompează pe cele existente și îmbunătățește aspectul general al pielii. 

  • Estompează petele pigmentare

Expunerea prelungită la soare, fără produse cu factor SPF, duce la apariția petelor pigmentare, care pot fi ameliorate prin utilizarea unor seruri cu acid azelaic, acid tranexamic, vitamina C, niacinamide, retinoizi și acizi AHA. 

Niacinamide Plus Serum de la RNW este un astfel de produs, ce ajută la estomparea semnelor pigmentare și a urmelor lăsate de acnee, în timp ce calmează și regenerează pielea. Se poate utiliza împreună cu Shining Toner și Shining Emulsion, ambele produse conținând acid tranexamic pentru estomparea hiperpigmentării. 

Cum se folosesc corect serurile pentru ten?

În aplicarea produselor de skincare se ține cont de gradul de vâscozitate al acestora și se începe cu cele care au o formulă subțire, pentru ca cele cu o textură mai groasă să fie aplicate la final. Astfel, primul pas înainte de a aplica un ser pentru față constă în curățarea tenului cu un cleanser adaptat tipului tău de ten. 

După cleanser aplică un toner, iar apoi folosește serul și așteaptă câteva minute, pentru a fi absorbit în piele. Urmează aplicarea unei creme și a unui produs cu factor de protecție solară, pentru timpul zilei. 

Datorită faptului că pielea se regenerează pe durata nopții, există anumite seruri cu ingrediente active pentru diferite probleme ale pielii, care se folosesc seara. Un astfel de produs este serul antiacneic 4-Terpineol de la RNW, care se aplică seara pe pielea curată.

Serurile pentru ten sunt aliați de nădejde în procesul de îngrijire a pielii tale. Înainte de a folosi seruri pentru față citește instrucțiunile lor de utilizare, pentru a le include corect în rutina ta de îngrijire a pielii și pentru a beneficia pe deplin de multiplele ingrediente active pe care le conțin.