Decorarea livingului este o etapă deosebit de importantă, pentru că acesta reprezintă locul în care se adună familia și prietenii. Dacă pui accent pe anumite elemente, acesta poate fi și punctul de atracție al locuinței. Profesioniștii sibieni cu un stoc de peste 9000 de modele și accesorii dedicate universului fascinant al soluțiilor termice alternative, îți pun la dispoziție o o mulțime de șeminee în stil rustic, tradițional, modern sau contemporan, alături de modele accesibile de semineu electric pentru apartament, soluții termice și decorative perfecte pentru a se potrivi oricărui stil sau buzunar.

Iată ce ne spun specialiștii Pefoc despre tendințele actuale când vine vorba despre soluțiile premium de încălzire și decor: „Foarte solicitate sunt șemineele pe lemne în stil modern, cu sticlă pe colț, care sunt ideale în livinguri cu suprafață mare. Majoritatea focarelor de acest fel sunt căptușite cu șamotă, material care determină autocurățarea sticlei, ceea ce înseamnă că nu trebuie să te îngrijorezi în legătură cu acest aspect”. 

În plus, tot mai mulți clienți optează pentru instalarea coșurilor de fum ceramice, alternative ideale la sistemele clasice din cărămidă datorită calităților superioare de evacuare ale fumului din casă – curat și în deplină siguranță, cu depuneri minime de cenușă sau funingine.

Poți amplasa șemineul pe același perete cu televizorul? Desigur! Aceasta poate fi chiar și integrat în ansamblul unui focar decorativ electric sau de tip casetă, dacă respecți anumiți parametri tehnici, cum ar fi alegerea profilelor rezistente pentru fixarea televizorului și distanța suficient de mare între șemineu și televizor. 

Pentru camerele de dimensiuni mai mici, televizorul poate fi amplasat chiar deasupra șemineului. Iar în camerele mai mari, acesta poate fi lângă șemineu. Pentru cei care preferă să citească în living, există posibilitatea de a decora un perete cu șemineu și bibliotecă. Ce poate fi mai frumos decât o carte bună și un pahar de vin, la gura unui semineu lemne spectaculos!?

De multe ori design-ului șemineului pare că i se acordă cea mai multă importanță, însă există și alte aspecte deosebit de importante, cum ar fi materialele din care este construit. Chiar dacă mergi pe varianta unui șemineu mai ieftin, asigură-te că alegi un model confecționat din materiale de bună calitate și că montajul este realizat profesional, de către o echipă cu experiență dovedită în acest domeniu. 

În livingurile open-space, șemineele sunt cu atât mai potrivite de instalat, pentru că poți alege să fii diferit, optând pentru un șemineu cu sticlă pe colț, pentru o mai bună vizibilitate a flăcării din mai multe unghiuri. Dacă vrei ca fiecare spațiu să fie valorificat, șemineul cu spații de depozitare este recomandarea meșterilor de la Pefoc, pentru a depozita cu stil, lemnele,  cărțile sau pentru a le decora cu obiecte de artă.

Așadar, accesează magazinul on-line www.pefoc.ro și alege modelul de șemineu care se potrivește cel mai bine în povestea arhitecturală a locuinței tale! În plus, beneficiezi de consiliere gratuită, prețuri corecte în condiții transparente și acces la servicii profesionale de montaj, garanție de calitate verificată și mai ales, livrare gratuită direct la tine acasă în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii!