Ingrediente de dorit în hrana pentru pisici
Nimeni nu trebuie să se lase înșelat de priveliștea unui Purr încântător întins pe canapea. Oricât de drăguț ar fi, este totuși un prădător cu genele leilor și tigrilor. Iar dacă aveți de-a face cu un carnivor, hrana ar trebui să fie și ea demnă de un carnivor.
Cu toate acestea, viața a cunoscut astfel de cazuri în care un paznic inconștient își hrănește pisica cu ceea ce obișnuia să mănânce el însuși. Tăieței, cartofi, orez sau chiar resturi de sandvișuri aterizează în bolul pisicii, toate acoperite cu un fel de sos.
Din nefericire, o pisică crescută cu o astfel de dietă încă din copilărie acceptă această stare de fapt sau, mai rău, nu are nicio dorință de a o schimba.
Din păcate, cu timpul, apar probleme la nivelul sistemului digestiv și pisica se îmbolnăvește. Cum poate fi evitat acest lucru? Pur și simplu folosiți de la început o hrană pentru pisici bogată în proteine, vitamine, grăsimi, micro și macroelemente, oferită de un magazin online de hrană pentru animale de companie.
Hrană pentru pisici – la ce să fim atenți?
Atunci când alegeți hrana pentru pisici, nu merită să luați în calcul doar prețul. O pisică nu este un coleg de casă pe care puteți economisi bani fără să o răniți. Este o mașină de vânătoare complexă, formată din ochi excelenți, mușchi rezistenți și reflexe incredibile.
Deficiențele în alimentație duc inevitabil la tulburări, mai ales în cazul animalelor de companie ținute într-un apartament, unde posibilitatea de a completa setul de gustări cu o pasăre sau un șoarece este limitată.
Prin urmare, atunci când achiziționați o hrană bună din magazinul de hrană pentru pisici Fera.ro, merită să acordați câteva momente pentru a citi informațiile care descriu compoziția hranei și recomandările de hrănire.
Exemple de ingrediente din hrană pentru pisici:
– Proteine;
– Proteină dominantă;
– Energie metabolică;
– Grăsimi.
De asemenea, este necesar să se țină cont de vârsta animalului, de starea blănii (lungă, scurtă) și chiar de bolile din trecut. Numai pe această bază se poate face o alegere optimă.
Schimbarea hranei unei pisici – cum să o faci eficient?
O schimbare a alimentației poate fi necesară din motive de sănătate sau atunci când în casă intră o pisică adultă deja împovărată de anumite obiceiuri.
Mai rău, pisica nu ar trebui să experimenteze ingrediente din bucătărie, deoarece acest lucru îi poate face cel mai adesea rău. Pisica nu ar trebui să consume alimente diferite. Ca urmare, animalul va suferi de diaree, vărsături și dureri abdominale.
Regula de aur a crescătorilor este că cel mai bine este să se facă schimbarea treptat, începând cu un amestec de hrană nouă și veche în următoarele proporții: 20% hrană nouă și 80% hrană veche. După câteva zile, compoziția amestecului poate fi ușor modificată până când se ajunge la 100%.
Hrana pentru pisici – ce trebuie să rețineți?
Nu uitați să îi oferiți pisicii dumneavoastră apă, ceea ce este deosebit de important dacă decideți să îi dați pisicii dumneavoastră hrană uscată. Unele pisici nu sunt interesate de apa stătătoare, așa că optați pentru o fântână pentru pisici.