Salata originară se numea „taramasalata” și a fost adaptată de comunitatea locală la ingredientele zonei. Oamenii locului sunt primii care au folosit icre de crap și icre de stiuca, aflate din abundență în Delta Dunării. Populația din Sulina, Tulcea și Sf. Gheorge este responsabilă pentru salata de icre de astăzi, atât de savuroasă, reprezentativă pentru acea zonă.

Rețeta originală are la bază câteva ingrediente extrem de simple

Salata de icre originală, așa cum o știm cu toții, nu se mai regăsește în bucătăriile altor țări. Este un motiv de mândrie a culturii deltaice, un produs a cărui rețetă se păstrează cu sfințenie. Ingredientele care stau la baza salatei sunt: icrele de știucă, icrele tarama sărate, apa carbogazoasă, zeama de lămâie și ceapă. Din acest motiv, se consumă în maxim 48 de ore de la deschidere, atunci când sunt ambalate și provin din ingrediente 100% bio. Se spune că rețeta actuală, adaptată de locuitorii din Sulina, Tulcea și Sf. Gheorge este mult superioară celei originale, inventată de vechii greci. Produsul tartinabil are un renume, însă, peste granițe, și este un simbol pentru gastronomia românească, datorită rețetei bine conservate.

 Ce beneficii are salata de icre 100% bio asupra sănătății tale

Salata concepută din ingrediente naturale vine la pachet cu acizi grași Omega-3, vitamine și minerale esențiale pentru organism. Tocmai din acest motiv, implicațiile pe care le are asupra organismului sunt extrem de pozitive. Nutriționiștii recomandă consumul de salată de icre de 2 ori pe săptămână, cu mențiunea ca ingredientele să fie naturale, adaosul de ulei redus, iar produsul proaspăt. Icrele conțin tot ce-i mai bun de la natură: fosfor, calciu, Omega-3, magneziu, vitamina B12 și alți nutrienți esențiali. Astfel, consumul regulat al acestui aliment vindecă anemia, contribuie la dezvoltarea masei musculare și la sănătatea inimii, îmbunătățește memoria și reduce riscurile de apariție a bolilor neurologice grave, precum Alzheimerul sau Parkinsonul, ajutând și la instarea unei stări de bine și de echilibru psihologic.

Ce fel de salată de icre se găsește în comerț și de unde merită să cumperi

În comerț găsești toate tipurile de salată de icre. Aici nu ne referim doar la soiul de pește, ci și la modul de preparare și la ingredientele ce stau la baza acestui aliment. Poți opta pentru produsele cu E-uri și mulți conservanți, dar și pentru produsele 100% bio. De cele mai multe ori, ambele categorii se vând chiar în același loc. Îți recomandăm să cauți produsele cu eticheta Deltaica.ro, ce au – garantat – ingrediente naturale și nici nu sunt extrem de scumpe. 

Toate preparatele din pește din comerț cu această etichetă sunt lipsite de conservanți, E-uri și ameliatori de gust. Merită să le cumperi, dacă vrei să te bucuri de savoarea gustului autentic și de beneficii pentru sănătate, în același timp. Rețeta salatei este cea originală, transmisă din generație în generație, iar cei de la Deltaica.ro o păstrează cu sfințenie și o dau mai departe.

Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: [email protected]