Retragerea contactless de la ATM-uri prin telefonul mobil

Unul dintre punctele de atracție majore ale noilor funcționalități din Home’Bank este posibilitatea de a retrage numerar de la ATM-uri folosind doar telefonul mobil. „Am creat o experiență fluidă și simplă pentru clienți”, spune Nicoleta Mocanu, Product Owner, Digital Tribe ING Bank România. Procesul este simplu: utilizatorii deblochează telefonul folosind autentificarea biometrică sau codul de access, apropie telefonul de senzorul NFC al ATM-ului, aleg suma dorită și confirmă tranzacția prin introducerea codului PIN al cardului utilizat pentru retragere. Singura cerință este să aibă ING Pay sau cardul înrolat în Apple Pay sau Google Pay. Așa pot efectua și plăți cu telefonul mobil, dar și retrageri de numerar.

Plăți prin autentificare biometrică și Face ID

Pentru a oferi o experiență de plată rapidă și securizată, ING Home’Bank integrează tehnologia Face ID și autentificarea biometrică. Utilizatorii pot efectua plăți prin aplicație folosindu-se de recunoașterea facială sau amprentă, eliminând astfel necesitatea introducerii repetate a datelor de autentificare. Aceasta nu doar facilitează tranzacțiile, ci și sporește nivelul de securitate, protejând informațiile financiare ale utilizatorului. 

Gestionarea cardurilor și a token-urilor

O altă funcționalitate nouă este posibilitatea clienților de a gestiona cardurile salvate online la comercianți și a șterge token-urile asociate direct în aplicația Home’Bank. Nicoleta Mocanu, Product Owner, Digital Tribe ING Bank Romania, ne asigură că procesul este simplu și ușor de urmărit: „Clienții pot să își vizualizeze și să își gestioneze cardurile cu token asociat, salvate la comercianți, direct în aplicație. De asemenea, au posibilitatea să șteargă aceste token-uri, oferind un nivel suplimentar de control asupra datelor lor personale.”

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Plăți interbancare prin Alias Pay

Alias Pay este o funcționalitate inovatoare care facilitează plățile interbancare prin intermediul numărului de telefon. Aceasta simplifică și accelerează procesul de transfer de fonduri, eliminând necesitatea introducerii detaliilor bancare complexe.  

Dacă prietenii tăi sunt deja înrolați în Alias Pay, trebuie doar să selectezi opțiunea de “Plată către un prieten” și să urmezi pașii unui transfer obișnuit din Home’Bank: Plăţi – Către un prieten. Plățile se fac instant, iar orele de procesare sau eventualele taxe sunt aceleași ca la oricare alt transfer prin IBAN. Poți verifica aici lista actualizată a băncilor participante la Alias Pay.

Prin această functionalitate, utilizatorii poti și încasa bani prin intermediul numărului de telefon de la prietenii din alte bănci. Trebuie doar să intre în Home’Bank: Mai multe/Acorduri și să activeze opțiunea Alias Pay.

Funcționalitatea „Cerere de plată” și împărțirea cheltuielilor comune

O altă noutate a aplicației Home’Bank este funcționalitatea „Cerere de Plată”, care permite clienților să împartă nota de plată pentru cheltuielile comune. Nicoleta Mocanu subliniază cum acest lucru poate simplifica colaborarea financiară: „Clienții pot crea cereri de plată pentru diverse cheltuieli comune, cum ar fi o cină sau o excursie cu prietenii. Aceasta generează o notificare către ceilalți participanți, care pot achita suma corespunzătoare în aplicație, simplificând gestionarea cheltuielilor comune și evitând posibilele confuzii.”

În plus, opțiunea este însoțită de un modul complet de administrare a cererilor de plată, în care fiecare cerere inițiată sau primită este prezentată împreună cu statusul ei. Mai mult, pot fi trimise remindere persoanelor care încă nu au plătit, iar prietenii pot plăti în 30 de zile.  

Avantajele serviciului „Plăți Instant”

Un alt aspect inovator al Home’Bank ING este serviciul „Plăți instant”. Acesta permite utilizatorilor să efectueze tranzacții instant către alte conturi ING, asigurând transferuri rapide și eficiente de bani. Acest serviciu devine util în situații de urgență sau în cazul în care timpul este crucial, oferind o soluție convenabilă pentru transferurile de fonduri.

Adaptarea pentru o societate digitalizată

Într-o lume în continuă schimbare către digitalizare, Nicoleta Mocanu subliniază angajamentul ING Bank Romania de a rămâne relevant și eficient pentru clienții săi: „Home’Bank este un exemplu al modului în care ING se adaptează la nevoile clienților și la cerințele unei societăți tot mai digitalizate. Într-o perioadă în care mobilitatea și accesul rapid la servicii financiare sunt vitale, Home’Bank oferă soluții inovatoare pentru a satisface aceste nevoi.”

În concluzie, noul set de funcționalități aduse de ING Bank Romania în aplicația Home’Bank demonstrează un angajament puternic către inovație și adaptare la cerințele unei societăți în schimbare. Retragerea contactless de la ATM-uri, plățile biometrice, gestionarea ușoară a cardurilor și multe alte opțiuni noi demonstrează că ING Bank Romania este dedicată să ofere o experiență bancară modernă, simplă și securizată pentru clienții săi.