Cum să aranjezi corect o masă?

Așezarea farfuriilor – În primul rand, trebuie să stabilim de la bun început dacă masa este în stil formal sau informal. Acest lucru influențează într-o mică măsură aranjarea tacâmurilor și paharelor. Farfuria se așază întotdeauna în centru, iar în funcție de felurile de mâncare ce vor fi servite, numărul acestora poate crește. Farfuria de jos este farfuria suport, ce susține restul farfuriilor și de asemenea protejează și masa sau fața de masă.

Așezarea paharelor –  Paharele principale de care ai nevoie pe masă sunt paharele pentru apă, paharele pentru vinî și paharele pentru șampanie. Numărul minim de pahare este de două, unul pentru apă și unul pentru vin, iar numărul maxim este de patru pahare. În funcție de următoarele băuturi ce vor fi servite, se pot adăuga paharul pentru whisky, pentru bere sau pentru gin. 

Paharele nu se așază în partea stangă a farfuriei. Acestea se pun în dreapta farfuriei și nu prea departe de tacâmuri, fiind chiar deasupra cuțitelor. Paharele se pot așeza în linie, în diagonală sau sub forma unui triunghi. 

Așezarea tacâmurilor – Aici veți găsi tot ceea ce este nevoie să știți despre cum se așază tacâmurile. Primele sunt întotdeauna tacâmurile pentru felul principal de mâncare, furculița fiind așezată în partea stângă, iar cuțitul în partea dreaptă. Cuțitul trebuie așezat întotdeauna cu lama îndreptată spre farfurie, nu spre exterior. Lingurița pentru desert se așază întotdeauna în partea de sus a farfuriei. 

Alte reguli – Una dintre cele mai importante reguli de care trebuie să ții cont atunci când organizezi o masă pentru invitații tăi sau pentru locația ta HoReCa, este să folosești doar produse de calitate superioară, pentru a oferi o experiență unică. Vesela nu trebuie să fie întotdeauna din același set, dar piesele trebuie să se potrivească între ele. De asemenea, și restul elementelor de pe masă trebuie să se potrivească între ele pentru a oferi un aspect plăcut și elegant.

Unde găsești veselă de calitate?

La RoseHome găsești absolut toate produsele de care ai nevoie pentru a organiza o masă de la cap la coadă: veselă, tacâmuri, pahare, produse pentru prezentarea și servirea preparatelor culinare. Colecțiile de veselă sunt foarte variate, de la albe simple la modele colorate. Tacâmurile se pot alege în funcție de preferințe, de la stilul clasic, stilul vintage sau colorate.. De asemenea, sunt disponibile și seturi tacâmuri. Paharele sunt așezate pe categorii, pahare de vin, pahare apă, pahare spirtoase și cocktail, pahare policarbonat și multe altele. Toate produsele oferite de RoseHome sunt fabricate doar de branduri de top care doresc să ofere clienților cele mai bune produse. Asigurăm rezistența produselor în locații de HoReCa ce au un trafic intens.

Este foarte important ca și decorarea mesei să se realizeze asemănător cu vesela, tacâmurile și paharele, pentru ca totul să creeze o armonie. Pe masă se mai pot regăsi vaze pentru flori, suporturi pentru tacâmuri, suport scobitori, suport șervețele, coșuri pâine, lădițe pentru oliviere, lămpi masă, oliviere ulei sau oțet, râșnite și solnițe.