Procesarea chimică, coafarea zilnică cu instrumente fierbinți, expunerea la soare fără protecție sau alte tratamente obișnuite pentru șuvițe pot deteriora în timp părul, lăsându-l vulnerabil în fața altor daune.

Din fericire, există o varietate de produse care ajută la repararea și întărirea firului de păr, majoritatea concentrându-se pe:

* Creșterea umidității pentru a hidrata părul uscat și deteriorat* Adăugarea de proteine pentru a reconstrui și netezi firele degradate* Folosirea de uleiuri și alte ingrediente care sigilează cuticula, protejând-o de alte daune* Hrănirea părului cu vitamine, minerale și alte substanțe benefice

Produse care reconstruiesc și hidratează părul deteriorat

Dacă ai părul deteriorat, este important să-ți îmbunătățești rutina de îngrijire, acordând o atenție suplimentară hidratării părului de la rădăcină și reparării legăturilor rupte din firul de păr.

Ți-am pregătit în continuare o listă de produse care te vor ajuta să repari daunele și să redai sănătatea părului tău.

Șampon Redken fortifiant care hrănește părul de la rădăcină

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când ai părul deteriorat este să te asiguri că folosești un șampon Redken cu o formulă specială pentru acest tip de păr. Îți recomandăm produsele din aceasta gama deoarece conțin un sistem exclusiv de protecție care acționează în interiorul fibrei, ajutând la întarirea cortexului, cuticulelor și a suprafeței firului de păr.

De exemplu, poți opta pentru un șampon Redken cu proteine, care ajută la netezirea cuticulelor rupte ale părului, restabilindu-i strălucirea. De asemenea, poți încerca un șampon din aceeași gamă care conține omega-6 și este îmbogățit cu ulei de Argan, pentru hrănirea în profunzime a firului de păr și redarea aspectului mătăsos și catifelat.

Balsam cu o formulă puternică de hidratare

Balsamul hidratează bine părul, reține umiditatea, fortifică și protejează cuticula, de aceea el nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire a părului, mai ales dacă ai firul deteriorat și uscat. Hairstiliștii noștri îți recomandă un balsam Redken îmbogățit cu acid citric, care are proprietăți antioxidante, întărind foliculii de păr și reducând riscul de rupere. În plus, îți face părul să fie din nou strălucitor, acoperind suprafața fibrei capilare cu un strat protector.

Mască de păr Redken cu proteine

Tratamentul părului deteriorat nu este complet dacă nu folosești regulat o mască fortifiantă și regeneratoare care acționează la nivel molecular pentru a reconstrui legăturile rupte de-a lungul firului de păr. O opțiune excelentă este masca de păr Redken cu proteine, care deține o formulă complexă ce repară și sigilează cuticulele, oferind rezistență șuvițelor și prevenind ruperea. Părul tău va fi vizibil mai strălucitor, mai neted și mai moale, iar culoarea ta mai vibrantă.

Loțiune termoprotectoare

Aranjarea părului în mod frecvent cu instrumente fierbinți poate accelera procesul de deteriorare a fibrei capilare, deoarece temperaturile ridicate pot elimina umiditatea naturală din păr. Prin urmare, este necesar să aplici întotdeauna o loțiune termoprotectoare pe păr înainte de a-l coafa. Îți recomandăm să încerci Redken Extreme PlaySafe 230°C, un tratament leave-in care reduce firele despicate sau rupte cu 70%. Datorită formulei îmbogățite cu proteine din plante și turmalină, acest produs fortifică fibra capilară, creând în același timp o barieră de protecție împotriva căldurii. 

Tratament cu apă lamelară

Apa lamelară este un ingredient revoluționar care îți transformă părul prin hidratare puternică și hrănire în profunzime. Ea pătrunde adânc în cuticula părului, identifică zonele deteriorate de pe fiecare șuviță și depune mici ingrediente active precum hidratanți, aminoacizi și agenți de condiționare, pentru a „umple” golurile. Efectul de catifelare post-tratament este puternic, părul devenind mai strălucitor, neted și moale la atingere.

Redken Bleach Recovery Lamellar Water conține o formulă de apă lamelară îmbogățită cu extract de Centella asiatica, o plantă care acționează ca un agent fortifiant, hrănind foliculii de păr și scalpul. Centella asiatica ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, permițând fluxul adecvat de oxigen și nutrienți către scalp, stimulând astfel creșterea de noi fire sănătoase de păr.

Așadar, dacă ai părul deteriorat, este important să introduci în rutina ta de îngrijire aceste produse cheie care ajută la repararea și hidratarea fibrei capilare din interior. Părul tău va arăta mai proaspăt și mai sănătos, iar tu te vei simți mai bine în pielea ta.