Fertilizarea în vitro oferă femeilor cu vârsta sub 35 de ani o probabilitate de a rămâne însărcinate de până la 50%. În cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 35 și 39 de ani, probabilitatea de sarcină este de 40%. La femeile cu vârsta peste 40 de ani, probabilitatea de sarcină este de 15-18%. În plus, experții spun că probabilitatea cumulativă de sarcină după 3 încercări de tratament de fertilizare în vitro (FIV) este de 60%, 45% și de 25% la grupele de vârstă amintite.

Despre inseminarea artificială se spune că are o probabilitate de sarcină de 10-12% la fiecare încercare, însă ea se face la femeile cu vârsta sub 35 de ani. Medicii nu recomandă inseminarea artificială femeilor cu vârsta peste 38 de ani, deoarece în astfel de cazuri probabilitatea de sarcină scade cu mult mai mult. 

Probabilitatea de sarcină este influențată de mulți factori, precum diagnosticul cuplului, calitatea embrionilor transferați, vârsta femeii, patologiile asociate, stilul de viață și altele. Succesul tratamentului de fertilitate depinde foarte mult de starea de sănătate a ambilor parteneri și de protocolul selectat de medicul specialist în infertilitate. Desigur vârsta femeii are un mare efect asupra șanselor ei de reușită fie pe cale naturală fie prin tehnici de reproducere asistată. 

Având în vedere că tratamentul de fertilitate este în general un proces complex și dificil pentru unele femei, un prim pas pentru succesul lui este cu siguranță alegerea cu atenție a clinicii de fertilitate. Asta înseamnă să te asiguri că primești cea mai bună îngrijire la o clinică modernă, care satisface toate nevoile tale medicale și financiare. 

Cel mai bun tratament FIV în țara noastră se face la clinica de fertilitate din București Embryos unde există o echipă de medici și embriologi supraspecializați în tratamentul infertilității, cu experință în FIV de peste 10 ani. Aici se fac investigații și tehnici de reproducere de înaltă calitate pentru ambii parteneri, realizate într-un mediu plăcut, profesional și sigur. 

Meriți o îngrijire personală excelentă, de aceea alege această clinică, care are în echipa sa specialiști dedicați, care oferă fiecărui pacient în parte atenție și un plan personalizat. Fără îndoială suținerea emoțională și înțelegerea fiecărei etape de tratament sunt fundamentale în acest proces medical, complex. Clinica are echipamente de ultimă generație în sălile de intervenție și în laboratorul de embriologie. Acestea au fost proiectate pentru a oferi rezultate optime. Laboratorul este condus de embriologi de înaltă experiență, de medici care sunt specializați în reproducerea umană asistată. 

Costurile variază foarte mult de la pacient la pacient, la fel și planul de tratament care este personalizat la fiecare caz în parte. Medicii stabilesc întotdeauna cele mai rentabile opțiuni, în scopul de a atinge obiectivul, de a ajuta fiecare cuplu să aibă un copil sănătos, așa cum oricine își dorește. 

Această clinică modernă oferă soluții promițătoare pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitatea și care își doresc cu ardoare să devină părinți. De asemenea, clinica oferă și servicii de crioprezervare a embrionilor sau de social freezing, pentru cuplurile care decid crioprezervarea embrionilor rămași, pentru a fi folosiți pentru o sarcină viitoare. 

Congelarea embrionilor este o soluție și pentru cuplurile cu pierderi multiple de sarcină, astfel pacientele nu vor mai trece printr-o nouă procedură de stimulare ovariană care poate fi uneori solicitantă pentru pacientă. De asemenea, această variantă de crioprezervare a emrbionilor sau a ovocitelor este extrem de utilă pacientelor diagnosticate cu patologii neoplazice ce urmează tratamente oncologice.

Ovocitele ce nu sunt fertilizate sunt crioprezervate. Ele sunt vitrificate în laboratorul special de embriologie, printr-un anumit proces prin care ele sunt supuse rapid temperaturii de -196 grade Celsius.