Viziunea din spatele conceptului L’Étape by Tour de France, prezent deja în peste 20 de țări, este de a descoperi destinații captivante pe două roți, simțindu-te, totodată, precum un ciclist în Turul Franței. Spre deosebire de clasicul Tour de France, L’Étape este destinată atât cicliștilor cu experiență, cât și amatorilor veniți din țară sau de peste hotare, care vor să pedaleze și dețin fie bicicletă de tip mountain bike, fie bicicletă de șosea. Ediția de la București va avea o cursă dedicată și celor care au peste 10 ani. Aceasta se numeste CITY ADVENTURE, are 14 km, iar participanții vor lua startul din fața Palatului Parlamentului și vor trece pe lângă repere ale orașului precum Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal. Este un prilej bun pentru cei care împărtășesc acest hobby al pedalatului să exploreze Capitala fără trafic.

Limbajul performanței și al învingătorilor

Câștigătorii fiecărei curse (masculin/feminin), vor primi celebrul tricou galben, ca recunoaștere pentru performanța realizată. Programul L’Étape Reward acordă oricărui participant la unul dintre evenimentele locale, o perioadă de înregistrare exclusivă pentru L’Étape du Tour în Franța, iar cel mai bun ciclist sub 25 de ani (bărbat sau femeie) va primi celebrul tricou alb, ca o dovadă a abilităților sale.

EDWIGE PITELSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Poveștile se scriu pe traseu, la fel ca și depășirea limitelor, așa că cei care vor să descopere importanța minutelor și valoarea secundelor se pot înscrie la al doilea traseu ca și amploare  THE RIDE, care are 42 de km și este alcătuit dintr-o singură buclă, cu startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului. Participanții trebuie să aibă peste 15 ani. Ruta trece prin puncte importante și locuri emblematice din capitală, precum Bd. Unirii, Arena Națională, Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal, Ateneul Român, Palatul Victoria, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Cel mai lung traseu este THE RACE, care are 85 de km și este alcătuit din 2 bucle THE RIDE și se pot înscrie toți cei care au peste 15 ani.

Hărțile traseelor sunt disponibile aici:

  • The Race 85 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/0
  • The Ride 42 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/1 
  • City Adventure 14 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/2

Optează pentru cursa preferată și vino să punem România pe harta internațională a ciclismului pentru amatori.