În continuarea acestui articol, vei descoperi câteva recomandări utile pe care ți le-am pregătit!

  1. Alege un scaun potrivit pentru confortul micuțului tău

Este absolut firesc ca micuțul tău să își dorească mai mult confort și răsfăț. Atunci când primește ceea ce simte că are nevoie, va putea fi mai receptiv la mediu și, automat, îi va crește și apetitul.

Așadar, noi îți recomandăm să alegi un scaun de masă adaptat vârstei micuțului tău, deoarece este un echipament indicat atunci când dorești să îl alimentezi în siguranță, oferindu-i, în același timp, mai mult confort. Poți găsi o varietate de scaune de masă de la Babyneeds.ro, ce vor fi pe placul puiului tău. Pe lângă faptul că, îi vor satisface nevoile prichindelului tău pretențios, îți vor facilita și ție procesul de a-l hrăni. 

    2. Adaptează-i, treptat, alimentele

Fiecare organism este diferit, cu atât mai mult, organismul copilului tău care, este în continuă schimbare. Organsimul său are nevoie să se acomodeze cu fiecare tip de aliment, în funcție de vârsta și necesitățile sale. De asemenea, este foarte important ca în primii doi ani de viață ai micuțului, să îi stabilești obiceiuri alimentare sănătoase pentru că, îi vor fi de folos pe terment lung.

    3. Acordă atenție alergenilor

Nu trebuie să excludem faptul că, micuțul tău se poate confrunta cu o serie de alergii, fiind mult mai predispus să le dezvolte. Poate avea, din nefericire, anumite sensibilități, iar anumite alimente îi pot favoriza alergiile. Așadar, cum aminteam anterior, introduce treptat alimentele noi, dar în cantități mici, pentru a putea observa ce reacții are micuțul tău, în cazul în care prezintă diverse sensibilități. Alergenii se pot regăsi în alimente precum peștele, ouăle, laptele sau, amestecul de fructe sau de legume. În cazul în care pielea lui prezintă semne de roșeață, urticarie sau stări de vomă și diaree, va trebui să apelezi, de urgență, medicul pediatru.

    4. Fii atentă la comportamentul lui, din toate punctele de vedere 

Pe lângă importanța stabilirii celor trei mese pe zi și cele două gustări ce vor include alimente sănătoase, înțelegerea emoțiilor și comportamentelor micuțului tău, necesită multă atenție și răbdare din partea ta. Încercați să luați masa împreună, cu toată familia, astfel, micuțul tău se va simți iubit și în siguranță, iar apetitul îi va crește și se va adapta mult mai bine la mediu. De asemenea, ieșirile în aer liber sunt esențiale pentru sănătatea fizică și emoțională a prichindelului tău.

În concluzie, prichindelul tău poate avea momente în care refuză să mănânce, din diverse motive ce țin de starea de sănătate, fie de starea psihologică. Cel mai important este să fii atentă la nevoile lui pentru a obține rezultate optime! 

Sursa foto: pixabay.com