Pentru mulți dintre noi, 2020 a fost un an dificil și cu toții sperăm ca cele mai importante previziuni pentru anul 2021 să fie mai bune. În 2020 am pierdut mai mult decât ne așteptam. Dar acum vedem în ce direcție ne îndreptăm și înțelegem că trebuie să ne adaptăm unor realități noi.

Economia va bate pasul pe loc în anul 2021

Raportul prezentat pentru România de Comisia Europeană arată o situație îngrijorătoare la nivel economic. PIB-ul va scădea cu 5,2% până la sfârșitul anului, în condițiile în care aproape toate sectoarele sunt afectate de pandemie, și nu va crește decât cu 3,3% în 2021.

Analiștii economici fac previziuni temperate pentru anul viitor, rata șomajului va rămâne peste 6% în condițiile în care, în anul 2019, era de aproximativ 4%. Ne va merge mai bine? Conforma acestor previziuni pentru anul 2021 se pare că direcția este imprevizibilă, dar știm deja că economia va bate pasul pe loc și nu va avea o revenire spectaculoasă.

Pandemia va face mai multe victime în iarnă

Experți de top din lumea medicală prevăd că lunile de iarnă, până în martie anul 2021, vor fi critice din punct de vedere sanitar. La nivel mondial, cazurile de infectare vor fi de ordinul zecilor de mii pe zi. Vaccinurile cu adevărat eficiente vor fi disponibile pentru marea masă a populației abia din toamna anului 2021, când specialiștii speră ca pandemia să intre pe un trend descrescător.

Și în România avem previziuni pentru anul 2021 destul de sumbre. Dacă pandemia va face în continuare victime, este posibil să ajungem la 17.000 de decese din cauza Covid-19 până în luna februarie 2021, arată un raport al Ministerului Sănătății din luna octombrie 2020. 

Dezastrele naturale în creștere

De la incendiile devastatoare din Australia, din iarna 2019 – 2020, la pandemia de coronavirus care este în creștere din luna octombrie pe tot globul, anul 2020 este unul marcat de dezastre naturale puternice.

Un raport al ONU, publicat anul acesta menționează că numărul calamităților naturale s-a dublat în ultimii 20 de ani, dar anul 2020 parcă este unul blestemat.

Cutremure puternice în China, India, Iran, Rusia și Turcia, alunecări masive de teren, uragane tot mai puternice în Asia și America și aproape 1,5 milioane de decese din cauza pandemiei, anul 2020 se încheie într-o notă pesimistă. Iar anul 2021 este așteptat cu teamă și de medici, dar și de către futurologi, astrologi sau numerologi.

Tabloul astrologic pentru anul 2021 aduce și o notă optimistă

Din punct de vedere medical, științific și economic, cele mai importante previziuni pentru anul 2021 sunt rezervate, cel puțin pentru începutul anului. Dar horoscopul 2021 aduce și câteva note mai optimiste.

Dacă anul 2020 a fost pentru cei mai mulți dintre noi cel mai greu din ultima perioadă, astrele arată că în anul următor trebuie să ne adaptăm la fiecare schimbare, nu doar să le acceptăm așa cum sunt.

Poate că primul trimestru al anului 2021 va fi la fel de tensionat ca ultimele luni din 2020, dar din lunile aprilie – mai încep să se întrevadă și vești mai bune.

Citește horoscopul iernii să afli mai multe despre începutul noului an!

Trebuie să ne găsim un echilibru în viața cea nouă, care va fi modelată de pandemie, fie că ne căutăm alt loc de muncă, fie că vom lucra de acasă, fie că vom încerca să deschidem o afacere on-line, în care am putea implica familia și prietenii.

Din toamna anului 2021, se întrevăd mai multe speranțe că viața va intra pe un făgaș normal, chiar dacă vom munci mai mult pentru a avea ceea ce ne dorim.