Ce-ar fi dacă, anul acesta, ai da peste cap rutina ce ține de alergătura specifică perioadei și te-ai bucura pe deplin de timpul liber alături de cei dragi?

Fă-ți o listă din timp

Cu puțină organizare, ai ocazia să-ți aranjezi lucrurile în așa fel încât să te aprovizionezi din timp pentru sărbători. Poți cumpăra de pe acum acele consumabile care nu expiră și care sunt nelipsite sărbătorilor. De exemplu, îți poți face o listă cu băturile alcoolice și non-alcoolice pe care dorești să le achiziționezi. Bineînțeles că vei avea nevoie de o varietate de băuturi, care să se potrivească cu specificul meselor și al ocaziilor.

Pentru mesele în familie, poți opta pentru digestive. Pentru că meniul îl vei stabili mai aproape de momentul meselor, te poți pregăti din timp cu mai multe sortimente de vinuri: alb, roșu, roze. O atenție deosebită ar trebui să acorzi acelor băuturi speciale care marchează ocazii deosebite, precum spumantul. Magazinele online precum BeiCeVrei au oferte variate atât în ceea ce privește prețul, cât și sortimentele.

O variantă foarte bună pentru a puncta ocazii deosebite o reprezintă o sticlă de prosecco. Rudă apropiată a șampaniei, această băutură are o istorie bogată și este reprezentată cu succes de mai multe sortimente. 

Fă-ți stocul de băuturi

Deși prosecco este asociat de multe ori cu ocaziile deosebite, fiind o băutură extrem de potrivită evenimentelor speciale, acesta poate fi consumat și în timpul meselor. Datorită diversității sortimentelor, poți alege o variantă mai lejeră, mai tonică. 

Vestea bună este că poți achiziționa produsul preferat la prețuri foarte bune. Dacă te grăbești, poți prinde o serie de oferte avantajoase, precum cele de pe site-ul BeiCeVrei. 

Ce este prosecco și cum se poate consuma?

Această bătură este deseori confundată cu șampania. Însă singurul lucru pe care cele două băuturi îl au în comun îl reprezintă caracteristica acidulată. Acest spumant este un vin originar din Italia, în timp ce șampania provine din Franța. Două popoare similare, însă deosebite prin tradiții și prin așezarea geografică, acestea și-au pus amprentele asupra celor două băuturi. 

Prosecco este spumante (acidulat) sau frizzante (semi-acidulat), dar poate fi și tranquilo (vin liniștit). Denumirea provine de la satul cu acelasi nume din provincia Trieste. Acesta se produce în cisterne din otel inoxidabil, care este încă un aspect care deosebește bautura de șampanie. Un alt aspect care contribuie la diferențiere îl reprezintă prețul. Acesta este mult mai accesibil în cazul unui prosecco decat în cazul șampaniei. 

Băutura se potrivește perfect atât meselor mai copioase, cât și celor care se pregătesc pentru ocazii precum petrecerile. Dacă plănuiești să servești bruschete, șuncă uscată, frittata, brânzeturi diverse, cu siguranță vei avea nevoie de cel puțin o sticlă de spumant care să completeze aceste mâncăruri.

Dacă îți dorești să fii cât mai pregătit pentru perioada festivă care urmează, alege cele mai bune sortimente de prosecco cu care să punctezi zilele frumoase, alături de familie și cei dragi.