Acest desert simplu este numai bun de preparat când vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu ceva dulce. Fie că te bucuri de savoarea sa la masa de zi cu zi sau la ocaziile speciale, acest deliciu îți oferă numai amintiri dulci!

Nu ai nevoie de prea multă experiență într-ale gătitului ca să prepari rețeta noastră de prăjitură cu budincă de vanilie, sos de caramel și Cozonac Boromir cu nucă și stafide. Vei rămâne surprins de cât de ușor și rapid poți obține gustul său minunat. 

Prăjitura cu budincă, ușor de făcut 

După cum vei vedea, în cel mai scurt timp pregătești o minunată prăjitură fără coacere. Odată ce ai însiropat feliile de Cozonac Boromir, trebuie să te ocupi de budinca sau crema de vanilie. Amestecul de ouă și lapte se îngroașă cu făină sau amidon de porumb, apoi se gătește la foc mic. Descoperă pe blogul nostru rețeta de cremă de vanilie pentru prăjituri, torturi și alte deserturi. Acolo vei găsi mai multe sfaturi și trucuri pentru ca crema patissiere să iasă perfect. 

Mai apoi asamblezi prăjitura cu budincă și pregătești la final topping-ul de caramel. Pe lângă sosul de caramel, poți completa budinca cu fistic zdrobit sau cu fructe fresh pentru mai multă prospețime.

Variante deosebite de prăjituri cu budincă 

Budinca de vanilie poate fi înlocuită și cu budincă de cafea, fistic sau ciocolată. Prăjitura cu budincă de ciocolată și sos de caramel va fi pe placul iubitorilor de ciocolată și se prepară la fel de ușor. În afară de Cozonacul Boromir cu nucă și stafide, merge să folosești și alte sortimente precum Cozonacul Collection cu umplutură bogată de nucă și ciocolată sau cireșe. 

Deserturi reinventate din Cozonacii Boromir 

Cozonacul Boromir cu nucă și stafide se împletește perfect cu budinca cremoasă și sosul de caramel. Miezul său pufos și foarte aromat transformă prăjitura într-un deliciu complet inedit. Dacă vrei să prepari și alte bunătăți reinterpretate într-un mod aparte, descoperă rețeta noastră de budincă de vanilie cu mere coapte și bucățele de cozonac. Nu te vei mai sătura de gustul său! Pe Blogul Boromir ți-am pregătit și o rețetă specială de frigănele la cuptor cu portocale, fulgi de migdale și felii rumene de cozonac, deliciul ideal pentru micul dejun. 

Cu gândul de a-ți oferi numai bucurii dulci, preparăm Cozonacii Boromir din ingrediente de cea mai bună calitate, atent selecționate. În urma fermentației naturale cu maia, aceștia capătă un gust inconfundabil și un miez atât de pufos încât nu le poți rezista! Pe boromirmarket.ro te așteaptă și alte bunătăți perfecte de servit la masa în familie precum nenumărate sortimente de pâine Boromir preparată cu maia și făină albă, de secară, neagră, integrală sau graham. 

Ingrediente prăjitura cu budincă și cozonac 

• 1 Cozonac Boromir cu nucă și stafide 

• fistic mărunțit

• 4 gălbenușuri 

• 4 linguri de amidon de porumb 

• 150g zahăr 

• 350ml lapte condensat neîndulcit 

• 350 ml lapte 

• 1 linguriță de esență de vanilie 

• Brandy pentru însiropare 

Pentru sosul de caramel:   

• 120ml smântână pentru frișcă  

• 90g unt gras  

• 200g zahăr   

Mod de preparare prăjitură cu cremă de budincă 

PASUL 1 

Taie în felii groase Cozonacul Boromir, urmând să le așezi apoi pe farfurii. Însiropează-le cu brandy până se umezesc îndeajuns. Dacă nu vrei să folosești alcool, însiropează-le cu cafea sau suc de fructe după cum îți place. 

PASUL 2 

Într-o oală amestecă laptele, laptele condensat și esența de vanilie, apoi încălzește compoziția pe foc mic. Între timp, mixează într-un bol gălbenușurile cu zahărul. Combină amestecul de ouă cu amidonul de porumb. Apoi poți adăuga treptat laptele călduț. Amestecă cât mai bine în compoziție. 

PASUL 3 

Pune amestecul în oală și fierbe budinca până când se îngroașă. Mai gătește-o 2-3 minute după ce a început să fiarbă și a căpătat o textură fermă. Te sfătuim să amesteci încontinuu în tot acest timp. Astfel vei evita formarea cocoloașelor. 

PASUL 4 

Poți pune budinca de vanilie peste feliile însiropate, apoi pregătește sosul de caramel. Într-o oală mică, caramelizează zahărul la foc mic. Îndată ce zahărul capătă o culoare ușor arămie, poți lua oala de pe foc. Adaugă untul moale la temperatura camerei și smântâna pentru frișcă, după care trebuie să gătești sosul la foc mic până când se omogenizează. În 5 minute ar trebui să fie gata. După ce s-a făcut, lasă-l la răcit la temperatura camerei. Te sfătuim să amesteci în sos din când în când.

PASUL 5

Pune caramelul peste prăjiturelele cu budincă și lasă-le apoi la frigider. Prăjiturile pot fi completate foarte bine cu fistic mărunțit și fructe proaspete pentru a obține un decor și un gust încântător! Servește desertul împreună cu familia și prietenii ca să te bucuri de clipe de poveste! 

Alături de Boromir descoperi gusturi și arome inedite în combinații nespus de gustoase! Intră pe boromirmarket.ro și alege bunătățile tale preferate!