„Graba strică treaba“ este o vorbă din bătrâni care poate sintetiza efectele negative pe care nerespectarea rutinei de skincare le poate avea asupra pielii. De aceea, este important să pregătești corect tenul pentru aplicarea make-upului și să folosești produse de calitate și adecvate nevoilor pielii tale.

Iată cum să previi îmbătrânirea prematură a pielii:

Respectă ritualul de îngrijire a tenului

Fie că obișnuiești să te machiezi, fie că îți place lookul natural, există un pas important din rutina de îngrijire a tenului peste care nu ar trebui să sari: curățarea pielii. Atât dimineața, cât și seara, este recomandat să îți speli fața cu apă călduță și un șampon de curățare, eficient în îndepărtarea impurităților și a uleiului. Astfel, pielea devine mai strălucitoare și mai fină.

Exfolierea este un alt proces important, întrucât astfel o „nouă piele“ iese la suprafață. Reînnoirea pielii are loc, în mod natural, o dată pe lună. Cu toate acestea, pe anumite porțiuni, celulele moarte sunt mai aderente. Cu ajutorul unui exfoliant, fața își recapătă mai rapid luminozitatea. Produsele pentru exfoliere pot fi folosite zilnic sau de două ori pe săptămână, în funcție de sensibilitatea tenului.

Tonerul este un alt produs cosmetic ce trebuie inclus în ritualul de îngrijire a tenului. Acesta pregătește pielea pentru următorul pas: hidratarea. Pentru regenerarea barierei naturale a pielii și întărirea microbiomul, este recomandată folosirea unui ser pentru fata. Apoi, aplicată o crema antirid, cu proprietăți sporite de hidratare și cu factor de protecție UV.

După ce toți acești pași au fost realizați, poți aplica machiajul dorit, iar tenul tău va fi protejat de factorii externi și va arăta impecabil.

Renunță la vicii

Există câțiva factori care pot accentua îmbătrânirea tenului. De pildă, fumul de țigară. Din cauza acestuia, apar ridurile, pielea devine uscată și își pierde strălucirea.

Totodată, alcoolul are efecte negative asupra sănătății pielii. Din cauza consumului de băuturi alcoolice pe termen lung, pielea este deshidratată și tenul capătă un aspect îmbătrânit.

Adoptă un stil de viață echilibrat

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății organismului, implicit a pielii. Unele cercetări au arătat faptul că fructele și legumele, consumate zilnic, contribuie la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Pe de altă parte, o dietă bogată în alimente cu un conținut ridicat de zahăr și carbohidrați rafinați poate accelera procesul de îmbătrânire.

Sportul este, totodată, o activitate pe care trebuie să o incluzi în rutina zilnică, pentru a avea un ten frumos cât mai mult timp. Activitatea fizică moderată îmbunătățește circulația sângelui și întărește sistemul imunitar. Astfel, și pielea este protejată.

Chiar dacă îmbătrânirea este un proces natural, fiecare dintre noi poate lua măsuri pentru a întârzia apariția ridurilor, astfel încât tenul să rămână mai luminos mai multă vreme.

Sursă foto: Unsplash