Totuşi, este important de ştiut că nu toate tipurile de ten reacționează în același mod. Persoanele care au tenul mai deschis la culoare au, de exemplu, mai multe probleme legate de aspectul pielii în lunile de vară decât cele cu un pigment mai închis.

Totuşi, indiferent de tipul de ten, este important să acorzi pielii o îngrijire specială, astfel încât să arăţi cât se poate de bine în fiecare zi. Iată patru sfaturi care te vor ajuta să-ţi îngrijeşti şi să-ţi protejezi eficient pielea.

Exfolierea

Exfolierea este un pas esențial în pregătirea pielii pentru lunile de vară! Şi este un pas de care trebuie să ţii seamă nu doar înainte de a aplica produse autobronzante sau înainte de a pleca în vacanţă. Este adevărat că această procedură îţi va permite să te bucuri de un bronz armonios, însă are şi alte beneficii. 

În lunile fierbinţi de vară, transpiraţia, praful şi produsele cosmetice pot bloca porii şi asta se traduce prin apariţia sau dezvoltarea episoadelor acneice. Exfolierea, realizată o dată pe săptămână, te poate scăpa de aceste probleme. 

De asemenea, poţi încerca o şedinţă de microdermabraziune, un procedeu care îmbină peelingul delicat cu vacuumul, pentru a elimina celulele moarte şi bacteriile care se înmulțesc la suprafaţa pielii în timpul procesului de oxidare a sebumului.

Hidratarea adecvată

Indiferent de tipul tău de ten, trebuie să ştii că hidratarea este un pas obligatoriu în rutina ta de îngrijire, mai cu seamă pe timpul verii. Inclusiv tenul gras are nevoie de hidratare. Important este să găseşti formula adecvată tipului tău de ten. 

Pe timpul verii, optează pentru produse cu textură lejeră sau chiar geluri pe care le poţi ţine la frigider. Persoanele cu tenul gras şi sensibil pot găsi în farmacii, de exemplu, creme speciale care corespund nevoilor lor specifice. 

De asemenea, hidratarea internă contează foarte mult, aşa că încearcă să consumi cât mai multe lichide, preferabil apă sau ceaiuri neîndulcite.

Protecția solară  

Dermatologii o subliniază insistent cu fiecare ocazie: crema de protecţie solară trebuie aplicată în fiecare zi, nu doar atunci când mergi la plajă. Soarele nu este prietenul tenului tău. Accentuează ridurile, intensifică procesul de îmbătrânire a pielii şi poate duce la apariţia unor inestetice pete ca urmare a hiperpigmentării. 

Aşadar, investeşte într-o cremă de protecţie solară cu factor 50+, adecvată necesităţilor tenului tău, şi aplic-o în fiecare zi. Nu uita că ea trebuie reaplicată la fiecare patru sau cinci ore. Dacă ţi se pare mai simplu, poţi folosi un spray ce poate fi aplicat şi peste machiaj. 

Pielea gâtului şi decolteul trebuie şi ele protejate de efectele nocive ale soarelui, aşa că aplică crema pe o suprafață cât mai amplă de pe corp. 

O alimentaţie specială

Pentru a-ți pregăti pielea pentru zilele lungi şi însorite ale verii, este recomandat să consumi alimente bogate în beta-caroten. Beta-carotenul conținut de anumite fructe sau legume oferă organismului o doză sporită de vitamina A, care va facilita bronzarea armonioasă a pielii. 

Beta-carotenul se găsește în morcovi cruzi, salată verde, broccoli, spanac, pepene, mango și roșii. Aşadar, dacă vrei să te bronzezi încet şi sănătos, ajută-ţi pielea şi consumă cât mai multe dintre aceste alimente, cât mai des posibil.

Bucură-te din plin de zilele de vară, dar nu uita să ai grijă în mod corespunzător de tenul tău! Ţine seamă de sfaturile de mai sus şi îi vei oferi pielii tale cea mai bună protecţie!

Sursă foto: clinicaeliade.ro

(P) Material publicitar