Exceptând ţinutele elegante şi cele formale, încălţămintea deschisă este permisă în cele mai variate contexte şi evenimente din viaţa de zi cu zi. Poţi adopta papucii sau saboţii preferaţi, atât când mergi la cumpărături, pleci prin oraş, te plimbi prin parc sau pleci într-o călătorie, cât şi atunci când mergi într-o vizită la prieteni, participi la un eveniment în aer liber sau, evident, îţi pregăteşti o ţinută de plajă.

Ţinutele de vară şi încălţămintea confortabilă

Temperaturile ridicate şi specificul îndrăzneţ al ţinutelor estivale, te vor îndemna să-ţi alegi cea mai comodă pereche de încălţăminte pentru a-ţi completa outfit-urile de vară. O pereche de papuci dama va reprezenta întotdeauna alegerea cea mai potrivită, această categorie oferindu-ţi posibilitatea să porţi modelele potrivite oricărui tip de ţinută. Din piele, pânză sau plastic şi cauciuc, simpli sau accesorizaţi, cu talpă joasă sau înaltă, clasici sau sofisticaţi, papucii de damă te poartă printr-o paletă foarte largă de modele, astfel încât atât ţinutele de plajă, cât şi ţinutele de stradă, să-şi găsească perechea potrivită. Ţinutele de zi vor intergra cel mai bine o pereche de papuci. 

Alege să porţi rochii lejere cu breteluţe, alături de o pereche de şlapi tip flip-flop coloraţi şi uşori, combinaţia ideală într-o zi toridă în care vrei să dai o fugă prin oraş. Combină fuste lejere cu un top delicat şi adaugă o pereche de saboţi cu talpă înaltă, o ţinută potrivită când ţi-ai propus să ieşi cu prietenele la o cafea. Pleci la drum cu maşina sau avionul, atunci creează-ţi o ţinută lejeră, formată din pantaloni scurţi şi un maieu, dar nu uita să îţi alegi o pereche de papuci în cromatica pantalonilor, cu un design modern, foarte practici şi confortabili. 

Dacă petreci foarte mult timp la birou şi vrei să îţi alegi o încălţăminte comodă, poţi opta să combini ţinuta formală cu o pereche de saboţi închişi în faţă, în tonuri neutre şi cu o înălţime medie. Evident, outfit-ul de plajă îţi va permite să faci cele mai interesante combinaţii stilistice, astfel că poţi alege cei mai veseli şlapi, pe care să îi asortezi cu rochii vaporoase, costume de baie şi genţi mari de plajă.