Pentru bebelușii născuți prematur, atingerea este crucială, cu atât mai mult cu cât pielea lor poate fi de până la două ori mai subțire decât cea a bebelușilor născuți la termen. Atingerea este prima formă de iubire și protecție pe care bebelușii o simt. Pampers și-a propus încă din 2018 să răspundă nevoilor prematurilor și a creat scutecele Pampers Preemie Protection, cu o mărime de 3 ori mai mică decât cea a unui scutec normal de nou-născut, care le oferă confortul de care au nevoie și le protejează pielea extrem de firavă. 

În România, se nasc prematur peste 15.000 de bebeluși (8% din numărul total de nașteri), fiecare zi reprezentând pentru ei o nouă reușită. Trupurile lor mici și firave pot ajunge să cântărească doar 800 grame, motiv pentru care o activitate simplă precum schimbatul scutecului poate fi o sarcină dificilă.

Îngrijirea unui prematur este extrem de complexă. Din momentul în care bebelușii prematuri se nasc și până în momentul în care aceștia sunt în afara oricărui pericol și sunt pregătiți să ajungă, în cele din urmă, în brațele părinților lor, cadrele medicale de la secția de neonatologie își dedică timpul și sufletul, ajutând inimioarele prematurilor să bată pline de speranță. De aceea, ei joacă un rol extrem de important în creșterea și dezvoltarea unui prematur. 

Pampers înțelege efortul pe care medicii neonatologi îl depun zi de zi în îngrijirea și protejarea bebelușilor prematuri. Prin urmare, anul acesta, în parteneriat cu ARNIS, Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați, Pampers își propune să doneze incubatoare de transport pentru prematuri, în trei maternități locale, care au nevoie de acest tip de echipament. 

„Anul acesta, pe lângă donația de scutece, atât de necesară bebelușilor născuți înainte de termen, suntem alături de prematuri și susținem efortul depus de medicii neonatologi și prin donația de incubatoare de transport. Pe această cale, împreună cu ARNIS, vrem să le mulțumim cadrelor medicale de la secția de neonatologie, care fac tot posibilul ca inimioarele micuțe ale prematurilor să bată pline de speranță”, spune Răzvan Resmeriță, Communications Director Procter & Gamble.

„Atunci când bebelușul nu mai este protejat de uterul matern și vine pe lume mai devreme, este vital să i se asigure mediul potrivit, în care să supraviețuiască. Transportul prematurului (fie că este vorba de transport intraspitalicesc de la sala de nașteri la terapie intensivă neonatală sau de transfer între spitale) trebuie să se facă cu incubatoare care să îi asigure un mediu cât mai aproape de cel intrauterin și să fie permanent monitorizat. Salut inițiativa Pampers de a dota 3 maternități care îngrijesc prematuri născuți de la 32-34 de săptămâni de gestație, cu incubatoare de transport, pentru a le oferi protecția de care au nevoie!”, spune Corina Croitoru, Președinte și Membru Fondator ARNIS.

Despre Pampers® 

La Pampers, credem în puterea de a lucra împreună – cu părinții, experții și partenerii noștri valoroși – pentru a face lumea bebelușilor mai bună, astăzi și în viitor. De aceea, de mai bine de 60 de ani, părinții au încredere în Pampers pentru a avea grijă de dezvoltarea fericită și sănătoasă a bebelușilor. Pampers face parte din The Procter & Gamble Company (NYSE: PG) și este scutecul numărul 1 în vânzări la nivel mondial. În fiecare zi, peste 25 de milioane de bebeluși din 100 de țări din întreaga lume poartă Pampers. Pampers oferă o gamă completă de scutece, șervețele și scutece-chiloțel concepute pentru a oferi protecție și confort în fiecare etapă a dezvoltării bebelușului. Accesați www.pampers.com pentru a afla mai multe despre produsele Pampers și sfaturi pentru părinți. Pampers, împreună facem lumea bebelușilor mai bună. 

Despre P&G 

P&G deservește consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de încredere, de calitate și superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® și Whisper®. Comunitatea P&G desfășoară operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm să vizitați http://www.pg.com pentru cele mai recente noutăți şi informații suplimentare despre P&G şi brandurile sale.

Despre ARNIS 

ARNIS este Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați și reprezintă vocea pacienților cu afecțiuni la naștere din România începând din 2013. Misiunea ARNIS este de a îmbunătaţi sănătatea nou-născuților îndelung spitalizați din România prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind naşterea înainte de termen, implementarea principiilor Family Centred Care în terapiile intensive neonatale și alinierea Standardelor naționale la nivelul Standardelor Europene de îngrijire elaborate de EFCNI, precum și oferirea de suport familiilor lor în procesul de recuperare medicală al copiilor, până la vârsta de 18 ani. 

Pentru mai multe informații accesați https://arnis.ong/