Mulți experți, povestitori și cercetători experimentați susțin că încălțămintea, practic, un „protector” al picioarelor, este inevitabil asociată cu evoluția, avansarea, transformarea și direcția vieții. Cu toate acestea, nu este chiar atât de simplu. În funcție de culoare, material și rolul său într-o poveste dată, semnificația poate varia.

Încălțămintea transmite un mesaj, nu există nicio îndoială în acest sens. Încă de la începutul timpurilor, ne ajută să identificăm un tip de persoană și stabilește o diferență între bogați și săraci, muncitori și leneși, elegant și neglijent, pretențios sau sportiv. În țările din nord, lipsa încălțămintei nu poate fi concepută, dar în unele triburi indigene ecuatoriale, a merge desculț este sinonim cu libertatea.

Pantofii roșii au fost un câmp de speculații simbolice formidabile: se pare că în romanul pe care se bazează filmul „Vrăjitor din Oz” al lui Frank Baum, pantofii erau argintii, dar producătorul filmului a decis să-i facă roșii, astfel încât să iasă mai mult în evidență pe ecran. Efectul a fost magistral, la aproape 75 de ani de la premieră sunt un simbol al puterii, triumfului, curajului, al puterii feminine.

Pantofii sunt o piesă vestimentară de bază, a căror semnificație depășește utilitatea lor, estetica sau codul vestimentar din care fac parte. Ca simbol, au o rezonanță emoțională foarte puternică. Acest lucru se datorează faptului că în adâncul minții, pantofii reprezintă lucruri care pot trezi sentimente de mai multe feluri. Interesant este că pantoful iese foarte mult în evidență, în ciuda faptului că se află înaintea lui alte puncte focale, cum ar fi fața sau părul. De fapt, există studii care afirmă că pantofii sunt unul dintre elementele principale pe care femeile le văd la bărbați.

Simbolismul pantofilor este solid și puternic ca o lespede: ei zboară, calcă, avansează, inspiră, reprezintă și dansează. Moralul? Să avem grijă de felul în care ne “îmbrăcăm” picioarele. Pantofi comozi, realizati cu dragoste, folositori dar și frumoși. Alegeți încălțăminte de damă care să vă protejeze picioarele așa cum protejați sufletul: cu delicatețe, forță, frumusețe și iubire.Încălțămintea de damă nu este doar un accesoriu, ci unul dintre obiectele cu rol cheie în a exprima feminitatea și seducția. În plus, face o diferență în eleganță.   Te invităm să descoperi noua linie de încălțăminte ALISIA ENCO ce cuprinde produse cu un design aparte, realizate cu drag în România din piele naturală, având detalii brodate, care cu sigurață nu vor trece neobservate.