Numărul anului 2021 pune accentul pe transformare. Guvernat de numărul 5, anul 2021 pare să fie o perioadă de tranziție.

Pentru numerologi, 5 se află la jumătatea hotarului dintre 1 și 9, la jumătate de drum, în punctul în care se simte nevoia unor transformări care să ne îmbogățească viața.

Cu toții vom simți nevoia să facem o schimbare, să facem alte alegeri, să inițiem noi proiecte, să căutăm noi relații și prietenii printre oamenii care au aceleași principii de viață.

Ce semnificații mistice are numărul 5

Omul, un cap, două brațe, două picioare, formează o pentagramă… 5 este numărul omului care are 5 degete la o mână (acțiunea), 5 degete la un picior (echilibrul), 5 simțuri de bază (auzul, văzul, mirosul, simțul tactil și gustul).

5, numărul anului 2021, este totodată numărul umanității, este numărul care tinde spre perfecțiune și care declanșează transformări pentru a ajunge la echilibru și armonie. 5, ca sumă a lui 2+3 este un număr care cuprinde dualitatea (2) și divinitatea (3). Omul este o ființă duală, având o latură simplă, pământeană, și spirit divin. 

Să nu uităm că, în multe religii ale lumii, există 5 principii de bază: adevărul, dragostea, bunătatea, dreptatea, înțelepciunea.

În astrologia orientală, sunt 5 elemente primordiale: apa, aerul, focul, metalul și pământul.

Se pot face multe corelații între numărul 5, numărul anului 2021, și principiile religioase și filosofice vechi, dar, în esență, cel de al cincilea număr este asociat cu umanitatea, dualitatea, nevoia de echilibru și de perfecțiune.

Ce va aduce vibrația numărului 5 în 2021

Vibrația numărului 5 va accentua nevoia de a schimba lucrurile astfel încât să obținem mai mult de la noi și de la sistemul social în care ne aflăm. Fiecare dintre noi va încerca anul acesta să își îmbunătățească viața, să își pună în valoare calitățile, să își refacă puterile și să adune mai mult curaj pentru a declanșa schimbările necesare în viață.

Numărul anului 2021 arată schimbări dificile

Nu va fi deloc un an ușor. La nivel social, în 2021 vor continua o parte dintre transformările care au început deja în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Relațiile interumane, călătoriile, comerțul, internetul, tot ce ține de comunicare sunt sectoare ale vieții sociale care vor fi în continuare în proces de transformare.

Unele aspecte se vor regla, îndeosebi din luna a cincea a noului an, adică din luna mai 2021. Dar multe lucruri vor continua să se transforme și trebuie să ținem pasul cu provocările acestui an, arată numărul anului 2021.

Numărul 5 și dorințele, visurile și aspirațiile noastre

Vibrația numărului 5 este deosebit de puternică și asupra vieții noastre interioare. Mulți dintre noi vom simți nevoia să luăm cu totul alte decizii cu privire la viața noastră personală, în 2021, spre deosebire de anii anteriori.

Cum numărul 5 era asociat în culturile antice cu dragostea și relația de cuplu, foarte mulți dintre noi vom căuta un partener care să ne împlinească sufletește, dacă suntem singuri sau dacă suntem acum implicați în relații nefericite.  

Transformările în ceea ce privește relațiile de cuplu vor fi mari, după cum arată numărul anului 2021. Nevoia de libertate, dar și de dragoste și intimitate ne poate determina să căutăm cu mai multă atenție partenerul potrivit care să ne înțeleagă și să ne accepte așa cum suntem.   

Cine va fi profund afectat de energia numărului 5

Conform principiilor numerologiei, cei care vor simți și vor trăi acut transformările care se vor petrece în 2021 sunt în special persoanele născute în data de 5, în data de 15 sau în data de 25 ale lunii.

De asemenea, profund afectate vor fi și persoanele născute în luna mai, luna a cincea a anului. Aceste persoane vor simți nevoia, poate mai mult decât toți ceilalți, să facă schimbări profunde în viața lor și să încerce să tragă norocul de partea lor prin toate mijloacele.

Și tot aceste persoane vor simți nevoia acută de a se elibera de anumite constrângeri, de a refuza anumite compromisuri astfel încât să își construiască un drum mai simplu în viață și să fie mulțumite cu ele însele.

foto: Shutterstock