Înainte de a-ți vopsi părul șaten, trebuie să ții cont de câteva aspecte. În primul rând, nuanța ta naturală de păr – ține cont dacă este mai deschisă sau mai închisă și stabilește-ți așteptările privind rezultatul în urma vopsirii în funcție de acest lucru. Culoarea nouă va prinde mai bine, desigur, pe un păr natural mai deschis decât pe un păr natural mai închis, ceea ce oferă o libertate mai mare de alegere a nuanțelor. În al doilea rând, alege dacă dorești să îi dai părului un ton mai rece sau mai cald. Poți alege în funcție de subtonul pielii tale: nuanțe reci pentru un subton rece, nuanțe calde pentru un subton cald. Nu în ultimul rând, alege tipul de vopsea în funcție de cât de puternică și de durată îți dorești să fie noua nuanță: vopsea nuanțatoare pentru o colorare mai ușoară, pe termen scurt, sau vopsea permanentă pentru o colorare intensă, de durată.

Pentru un look natural, dar cu o extra strălucire dată de vopsea, alege o nuanță cât mai apropiată de cea a părului tău natural. Opțiunile sunt diverse: de la șaten deschis sau auriu la ciocolatiu, șaten închis sau castaniu cenușiu. Contează doar să alegi nuanța potrivită pentru părul tău, care poate să fie mai deschisă sau mai închisă cu cel mult un ton pentru o schimbare minimă.

Indiferent de nuanța de bază pe care o ai, pentru un rezultat cât mai bun alege o nuanță cu maxim 3 tonuri mai închisă sau mai deschisă. Pentru a obține o diferență vizibilă pentru o schimbare minoră de look, alege o nuanță mai închisă cu cel puțin două tonuri decât culoarea ta naturală. 

Dacă îți dorești o schimbare mult mai vizibilă, cu un efect wow pentru toți cunoscuții, alege o nuanță închisă, dar cu ceva extra: accente de mov, violet sau albastru. Dacă nuanța de bază este una închisă, vei obține reflexii ușoare, reci. În schimb, dacă nuanța ta este deschisă spre medie, schimbarea va fi puțin mai radicală: vei obține o nuanță mai închisă, cu tonuri reci, ușor colorate. Cele trei menționate mai sus – mov, violet și albastru – merg cel mai bine în combinație cu baza de păr șaten, având un pigment puternic, care rezistă în păr.

Iar dacă vrei să rămâi în sfera nuanțelor calde, cele mai naturale, menționate mai sus, sunt opțiunea ideală. Poți alege și nuanțe mai închise decât culoarea ta naturală pentru o schimbare de efect, atâta timp cât nu au reflexiile reci (mov, violet sau albastru). Pentru a obține un astfel de rezultat, alege nuanțe de arămiu, ciocolatiu, acaju sau, dacă îți permite nuanța ta naturală, o opțiune diferită de șaten.

Părul vopsit pe bază de păr natural șaten, în special cel în nuanțe mai închise, este ușor de întreținut datorită aspectului mult mai natural, asemănător nuanței tale înainte de vopsire. În plus, ai o varietate de nuanțe disponibile, dar și opțiuni diferite de vopsea – inclusiv vopsea permanentă cu sau fără amoniac, care însă asigură o vopsire de calitate ridicată indiferent de alegerea ta. Și nu uita, dacă rămâi în categoria de păr șaten/castaniu asemănător nuanței tale, vei obține o nuanță care îți va scoate în evidență trăsăturile și se va potrivi perfect cu nuanța tenului și culoarea ochilor (în special cu ochii căprui).

Dacă ai părul șaten, acum ai opțiuni de colorare a acestuia foarte ușor, la tine acasă, fără decolorare! Fă alegerea potrivită pentru a obține look-ul dorit – o culoare mai intensă, un efect de scurtă durată sau o nuanță mai naturală, tu alegi!