Pentru a evita sau pentru a combate stresul provocat de achiziționarea unui dar, trebuie să pui în practică mai multe trucuri pe care le aplică cei cu experiență. Vei descoperi imediat că ele funcționează și, astfel, nu vei mai avea niciodată emoții într-o asemenea situație.

Iată cele mai utile sfaturi pentru persoanele care nu au inspirație în alegerea cadourilor

  1. Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri

Cea mai simplă măsură pe care o poți pune în aplicare este să rezolvi această sarcină cu suficient timp înainte de ziua în care urmează să oferi cadoul. Cu cât amâni mai mult, cu atât îți va fi mai greu să te concentrezi și să găsești soluția potrivită. Nimeni nu face alegeri potrivite sub presiune, așa că oferă-ți o marjă generoasă de timp. Dacă ești relaxată, vei putea afla răspunsul ideal la întrebarea “Ce cadou ar trebui să ofer?” în cel mai scurt interval de timp posibil.

  1. Apelează la mediul virtual și economisește timp

Dacă este vorba despre o obligație pe care trebuie să o îndeplinești într-un timp relativ scurt, atunci nu face greșeala să faci shopping în magazinele fizice. Vei risipi ore prețioase colindând mall-urile, iar toate variantele de acolo te vor face să fii și mai nehotărâtă. Atunci când trebuie să alegi un cadoul rapid, cea mai bună soluție este să te gândești la o anumită opțiune și să plasezi o comandă pe Internet. Cu ocazia sărbătorilor, poți merge pe varianta unui coș de Paște cadou, cum sunt cele de la Boutiquecadeaux.ro, plin de bunătăți și atenții care vor fi pe placul colegilor tăi. Astfel, prin doar câteva click-uri, problema este rezolvată.

  1. Dacă nu ești sigură în privința cadoului, alege unul fără conotații, dar elegant

În cazul în care încă nu știi care este cea mai bună opțiune de cadou pentru cineva apropiat sau pentru o persoană din cercurile tale profesionale, nu te strădui mai mult decât este cazul. Mergi pe varianta unui cadou fără conotații personale și astfel nu vei da greș. În caz contrar, riști fie să alegi un cadou nepotrivit, fie să sfârșești prin a oferi un obiect kitsch, care nu-ți va onora imaginea în fața celorlalți. Simplitatea este adesea răspunsul pentru întrebările care pot părea complexe, iar această zicală se aplică și în cazul cadourilor. Lasă rafinamentul să ia locul ideilor “originale”, iar cel care va primi darul tău va fi încântat.

Așadar, dacă și tu consideri aceste secrete folositoare, nu ezita să le aplici cu prima ocazie când trebuie să oferi un cadou. În câteva minute sau zeci de minute, vei reuși să bifezi această sarcină de pe lista de obligații!

Sursa foto: Unsplash.com