Sunt și cazuri când lucrurile nu stau tocmai așa și o banală problemă de sănătate sau un accident îți pot strica vacanța. Și cum o vorbă din popor spune că paza bună trece primejdia rea, varianta cea mai la îndemână pentru a nu-ți compromite total concediul este o asigurare medicală de călătorie.

Așadar, călătoriile ne ajută să cunoaștem lumea și să ne extindem orizonturile, însă în același timp, ne expun și unor riscuri. Îmbolnăvirile, accidentările sau micile probleme care necesită intervenții medicale sunt aspecte pe care, deși nu sunt tocmai plăcute, trebuie să le iei în calcul atunci când călătorești.

O poliță medicală de călătorie de la Leader Team Broker de asigurare oferă posibilitatea de a opta pentru un plan standard de acoperire, care include cele mai frecvente riscuri, sau pentru un plan mai avansat, personalizat în funcție de riscurile pentru sănătate cu care te confrunți, în funcție de destinație, scop al plecării etc.

Una dintre cele mai comune situații în care asigurarea de călătorie este utilă este aceea în care ești în străinătate și ai probleme medicale care necesită tratament sau intervenții medicale de urgență. Cazul familiilor cu copii care au nevoie de tratament de specialitate în facilități medicale din străinătate este cel mai frecvent, de aceea o astfel de asigurare de călătorie se va dovedi utilă. Firește, ea funcționează și în cazul adulților, pentru că neprevăzutul nu ține cont de vârstă. O răceală apărută din senin sau o toxiinfecție alimentară ce necesită tratament de specialitate reprezintă situații în care este posibil să ai nevoie de servicii medicale, care de cele mai multe ori sunt extrem de costisitoare în străinătate. Însă dacă ai o asigurare medicală de călătorie, cheltuielile vor fi decontate prin intermediul poliței.

O altă situație care poate apărea frecvent atunci când ești în vacanță este cea care ține de lucrările dentare neașteptate. Un incident, o lovitură sau pur și simplu o sensibilitate dentară care nu mai poate aștepta până la reîntoarcerea din vacanță, acestea sunt situațiile care te-ar putea determina să mergi la dentist în regim de urgență într-o țară străină. Iar costurile pot fi usturătoare în lipsa unei asigurări.

Recapitulând, o asigurare medicală de călătorie acoperă problemele de sănătate neprevăzute (consultație și tratament de specialitate), cheltuielile care țin de transportul cu ambulanța spre unul din spitalele din străinătate, conform recomandării medicale, tratamentul dentar care nu suferă amânare (dureri acute sau probleme survenite accidental),  care nu pot fi amanâte, daca sunt in interesul tratării sau reparării danturii), analize și diagnosticare, spitalizare și supraveghere medicala specializata, precum și repatriere, în cazul în care acest serviciu este necesar.

Așadar, în cazul în care alegeți o asigurare de la Leader Team, consultanții companiei vă vor oferi asistență telefonică promptă, consiliere în alegerea celei mai bune oferte, servicii rapide de analiză și asistență pentru acoperirea situațiilor neprevăzute, precum și compensări pentru cazul particular al întreruperilor de călătorie.

Pentru majoritatea angajaților, vacanța de vară este cel mai așteptat moment al anului, așa că nu lăsa o banală problemă de sănătate să-și strice relaxarea și fă-ți o asigurare medicală de călătorie înainte de a pleca în concediu!