„Construcția florală pe care am denumit-o „copacul infinitului” este o invitație, pe care noi, familia mea și #echiparachetă, o adresăm tuturor trecătorilor din București, de a participa chiar în stradă la crearea și desăvârșirea ei, de ziua noastră. Fără oamenii care iubesc florile și care ne apreciază de 53 de ani aranjamentele, creațiile, decorurile și florăriile, noi nu am fi putut ajunge aici, astfel că infinitul nostru de astăzi le este dedicat lor și viitorului nostru împreună. Îi invităm pe toți cei care trec pe lângă „copacul infinitului”, să aștearnă alături de noi câte un „boboc de iris” în contrucția noastră și să simtă și ei puțin din mirajul meseriei de florist.”, declară Nicu Bocancea despre construcția care este parte din campania „Fii boboc de iris” pe care acesta a demarat-o la începutul lunii octombrie, cu mai multe acțiuni interactive de predare a meseriei de florist pentru a marca aniversarea familiei sale în industria florilor.

Campania „Fii boboc de iris” a debutat cu o întâlnire-eveniment între arta floristicii și Adela Popescu, sărbătorita zilei de 8 octombrie, care a primit din partea master floristului Nicu Bocancea un cadou inedit, dar și provocarea de a fi „boboc de iris” și a finaliza o construcție florală împreună.

Odată începută luna octombrie, Nicu Bocancea și #echiparachetă au demarat lucrul pentru petrecerile și comenzile de Halloween, cu dovleci împodobiți și înveseliți de flori și accesorii, iar mâna lor dreaptă a devenit însăși Vlăduța Lupău, artista apărută special de la Cluj în „atelierul de Halloween” cu pasiune pentru flori și apreciere pentru floristul care s-a ocupat de decoruri la botezul băiețelului ei. „Am provocat-o pe Vlăduța să învețe să împodobească dovleci! Este o activitate foarte veselă și extrem de căutată luna aceasta, mai ales de părinții dornici să facă activități haioase împreună cu copiii. Să fii boboc de iris nu e simplu, așa că am început lucrul cu Vlăduța la atelier dis-de-dimineață, am umplut o roabă cu zeci de dovleci, încărcați de toamnă și de frumos, pe care i-am dăruit pe stradă trecătorilor în schimbul unui zâmbet.”, povestește master floristul internațional.  

Oana Mosneagu si Nicu BocanceaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Actrița Oana Moșneagu, viitoarea mireasă a lui Vlad Gherman, a primit provocarea emoționantă a lui Nicu Bocancea de a învăța să-și creeze un buchet de mireasă ca-n visurile ei. Astfel, Oana și Nicu au trecut împreună prin setul de reguli necesare în construcția ca la carte a unui buchet de mireasă și au realizat la patru mâini unul cât mai aproape de ceea ce-și dorește vedeta pentru nunta ei.

Toată toamna va fi presărată de acțiuni în care Nicu Bocancea va invita celebrități sau oameni pasionați de flori să fie „boboci” în industria florală și să contribuie alături de el la desăvârșirea unor aranjamente sau construcții florale pline de simboluri.

„Eu și fratele meu Cosmin am crescut printre flori, în magazinul părinților mei, i-am privit lucrând cu florile, iubindu-le și înțelegându-le secretele. Am văzut de mici aspectele grele ale acestei meserii, dar mai ales satisfacțiile pe care ea le aduce atât celui care o practică, cât și celui care se bucură de rezultatele ei. Este cea mai frumoasă meserie din lume, sunt norocos că am învățat-o și că am avut ocazia să o descopăr cu fiecare an. Acum, la 53 de ani de poveste Iris, simt că cea mai mare dorință a mea și a noastră ca familie este să ne întâlnim cu oameni care iubesc florile, să ne bucurăm împreună de lucrul cu ele, să ne unim forțele și creativitatea pentru a realiza construcții florale impresionante. Ne vom întâlni cu vedete care iubesc florile, însă vom duce și în stradă manifeste pentru normalitate și frumos din flori, unde îi vom aștepta pe toți trecătorii să ne adreseze întrebări sau să contribuie la finalizarea lor”, declară Nicu Bocancea, desemnat al patrulea cel mai bun florist al Europei, după participarea la Europa Cup 2022.

Din 1970, de când și-au început povestea în industria florilor din România, și până în prezent, părinții lui Nicu Bocancea au traversat toate etapele politice și sociale ale țării, de la serele din comunism și limitările perioadei în care garoafele și narcisele erau cele mai dăruite flori, până la deschiderea orizonturilor profesionale de după Revoluție când au început să scrie drumul nebătătorit până atunci în România al floristicii. Imediat ce s-au deschis granițele, a apărut și accesul la reviste de specialitate, la informații, cursuri internaționale și flori de pretutindeni, iar dorința de a pune România pe harta mondială a floristicii a făcut ca imposibilul de odinioară să devină realitate: Nicu Bocancea a fost desemnat al patrulea cel mai bun florist al Europei, în urma participării impresionante de la Europa Cup din 2022.

An după an, dorința românilor de a insera în viețile lor florile a crescut, iar răspunsul a fost dezvoltarea: 10 florării în București, un atelier-concept într-o clădire de patrimoniu, un magazin online, divizie de organziare de evenimente și Orangeria Iris, singura seră de evenimente de lângă București care găzduiește unele dintre cele mai creative și mediatizate petreceri din țară.

Fiii familiei, Nicu Bocancea și Cosmin Avramiță, au adus prospețime și creativitate în viziune, proiecte impresionante, colaborări cu cei mai importanți oameni din România, evenimente în străinătate, premii, recunoaștere internațională, performanțe și crearea de nișe noi în povestea de business a familiei menită să fie lăsată moștenire generațiilor următoare.