Când vorbim despre boli cardiovasculare ne referim la întregul sistem cardiovascular, inclusiv la vasele de sânge. Aceste boli sunt: angina pectorală, aritmia, insuficiența cardiacă cronică, boala coronariană, atacul de cord, hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral și boala vasculară periferică.

Inima are dimensiunea unui pumn și este considerată cel mai puternic mușchi din organism. Aceasta pompează sângele prin mii de kilometri de vase sangvine, care au rolul de a hrăni celulele din întregul corp. Când aceasta nu funcționează normal, fie nu pompează destul sânge, fie nu primește îndeajuns oxigen, fie anumite vase sangvine sunt deteriorate sau au depozite de grăsime, pot apărea tulburări ca cele menționate anterior.

Factori care pot influența apariția afecțiunilor cardiovasculare

Deși bolile pot fi ereditare, un stil de viață nesănătos poate crește riscul de dezvoltare al acestora. Dieta grasă și neregulată, fumatul, alcoolul, lipsa mișcării și a hidratării, dar și diabetul sunt factorii de risc major, care pot provoca aceste afecțiuni ale inimii.

De asemenea, inflamația, medicamentele, hipertensiunea arterială, traumatismele și anumite toxine pot deteriora inima și sistemul cardiovascular. 

Cum se pot diagnostica bolile sistemului cardiovascular

Durerile în piept, oboseala sau palpitațiile sunt primele semne care ne indică faptul că trebuie să mergem la un specialist, pentru un consult. Medicul cardiolog este cel care solicită anumite investigații, în funcție de simptomele apărute. Astfel, diagnosticarea se poate face prin realizarea următoarelor investigații:

  • electrocardiogramă (ECG, EKG);
  • radiografie toracică;
  • angiogramă coronariană;
  • test de efort.

Pentru a proteja inima, specialiștii recomandă un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată și mișcare. Totodată, administrarea de potasiu si magneziu susțin sănătatea sistemului cardiovascular. Potasiul se regăsește în interiorul celulelor și are rolul de a regla conținutul de apă din organism, participând activ atât la activitatea musculaturii, cât și la reglarea tensiunii arteriale.

Magneziul, administrat zilnic, poate combate stările de nervozitate și ajută la buna funcționare a sistemului nervos, imunitar, cardiovascular, digestiv, dar și a celui endocrin.

De ce să administrezi Cardiovita

Prin conținutul său echilibrat de potasiu și magneziu, Naturalis CardioVita oferă protecție sistemului cardiovascular și nu numai. Suplimentul alimentar contribuie la menținerea funcționării normale a sistemului muscular și nervos, reduce oboseala, și susține echilibrul electrolitic. Potasiul ajută la menținerea tensiunii arteriale normale, iar magneziul la reducerea extenuării, la menținerea echilibrului electrolitic și a metabolismului energetic normal.

Utilizat ca terapie adjuvantă în boala coronariană (boala vaselor de sânge ale inimii), în anumite tulburări de ritm cardiac şi pentru prevenirea tulburărilor de ritm cardiac care pot să apară după tratamentul cu unele medicamente numite glicozide tonicardiace, acest produs se poate folosi doar de către adulți. Remediul pentru sistemul cardiovascular, sistemul muscular și nervos se poate achiziționa din oricare farmacie Catena.