CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată câteva dintre cele mai răspândite mituri despre șampon și despre spălarea părului pe care ar trebuie să le pui sub semnul îndoielii. Nu toate aceste povești sunt demne de încredere!

Cât de des îți șamponezi părul? Zilnic sau la două, trei zile?

Există un mit larg răspândit că este bine să ne spălăm părul zilnic. În realitate, trebuie să ținem cont de faptul că pielea capului este foarte sensibilă, ea fiind tot timpul protejată de firele de păr. Scalpul este delicat, iar dacă te speli zilnic pe cap pielea ta se va usca mai repede, glandele sebacee vor fi stimulate să producă mai multă grăsime, iar în câteva săptămâni vei constata că părul tău se îngrașă mai repede.

Ideal ar fi să te speli pe cap de două ori pe săptămână sau o dată la trei zile și să folosești un șampon adecvat scalpului și firului tău de păr.

Mituri despre șampon și căderea părului

Sunt persoane care susțin că, dacă te speli prea des pe cap, îți cade mai mult păr. Ține cont de faptul că firele de păr se desprind zilnic și este un proces natural și firesc. În medie, pierdem între 50 și 100 de fire de păr zilnic, ceea ce nu trebuie să ne sperie, deoarece părul se regenerează ușor în tinerețe.

Dacă te speli cu un șampon de calitate și dacă ții cont de sănătatea scalpului tău, nu trebuie să te îngrijoreze câteva fire de păr care vor cădea zilnic.

Clătește părul cu apă rece pentru a fi strălucitor

Nimic mai fals! Apa rece nu are nicio legătură cu strălucirea părului. Luciul firelor de păr este dat de suprafața lor netedă, iar aceasta ține de modul în care le îngrijești, de vopseaua de păr, de șamponul și balsamul pe care îl folosești. Apa, rece sau fierbinte, nu face părul mai lucios. Folosește apă caldă pentru a clăti părul după ce îl șamponezi și va fi bine spălat.

Trebuie să folosești șampon și balsam din aceeași gamă

Și acesta este unul dintre acele mituri despre șampon foarte larg răspândite. Dar nu este obligatoriu să folosești produsele din aceeași gamă. Poți folosi un șampon delicat, pentru scalp sensibil și un balsam din altă gamă, pentru strălucire sau pentru volum.

Folosește întotdeauna șamponul prima dată și la final balsamul

În mod normal, șamponul degresează și este destinat pentru spălarea părului. După șampon este bine să folosești balsam pentru vârfurile firelor de păr. Dar, dacă vrei mai mult volum, după balsam, mai poți folosi o cantitate foarte mică de șampon pentru a șampona ușor părul înainte de clătire. Este un truc simplu, folosit de stiliști pentru a obține un păr foarte curat și pufos, înainte de a aplica diverse produse de stiling.