Însă nu la toate produsele avem această convingere. Spre exemplu, mierea. Indiferent că este polifloră, de salcâm, de tei sau de floarea soarelui. 

Ei, bine, în cazul acesta, specialiștii și inginerii alimentari au aflat în urmă cercetării că mierea nu are termen de valabilitate, prin urmare aceasta nu expiră niciodată. Însă, atenție, cu o condiție esențială. Motivul pentru care mierea are termen de valabilitate permanent este deoarece aceasta este un produs higroscopic. Adică absoarbe apa prezentă în aer până când se stabileşte un echilibru cu umiditatea relativă.

Mierea nu expiră dacă este ambalată cu capac corespunzător astfel încât să nu preia umiditatea din mediu. Motiv pentru care, dacă este ambalată şi păstrată corespunzator, nu îşi modifică niciodată proprietățile nutritive, gustul sau mirosul. 

Iar un alt aspect esențial îl reprezintă calitatea produsului. Este important să alegem mierea naturală, de preferat de la producătorii locali români, în defavoarea celei posibile contrafăcute din supermarket-uri. Un exemplu de producător 100% român cu miere naturală este Mieva. Acesta produce mierea direct din inima Moldovei, județul Vaslui.