Dr. Gabriel Mazilu: ’’Timpul nu se întoarce, nu se poate încetini, dar, în schimb, putem să înaintăm în timp mai frumos și grațios. Putem corecta micile imperfecțiuni generate de pierderi de volum cu ajutorul firelor Silhouette Soft. Cu alte cuvinte, putem efectua un lifting non-chirurgical, indicat persoanelor care experimentează lipsa fermității pielii, modificarea conturului mandibular și/sau a reliefului facial, slăbire bruscă (așa numita ‘față căzută’), înaintarea în vârstă și își doresc să efectueze o procedură estetică. Aceasta este o procedură opțională, nu obligatorie. Aceast tratament estetic s-a conceput exclusiv la cererea pacienților care își doresc să își mențină chipul tânăr, luminos, ferm, pentru mai mult timp. Personal, îl recomand persoanelor care au trecut de 40 de ani.” 

În ce constă tratamentul cu fire resorbabile? Ce putem corecta/îmbunătăți cu ajutorul lor? 

„Această metodă modernă de rejuvenare facială are la bază fire cu elemente speciale denumite conuri. Firele Silhouette Soft au o dublă acțiune: îmbunătățește aspectul general al chipului și regenerează treptat prin stimularea producției de colagen. Prin repoziționarea depozitelor de grăsime și ridicarea pielii, firele Silhouette Soft restabilesc forma feței și gâtului. Tehnologia suturii și conurilor în suspensie conferă definiție și fermitate, în special în jurul obrajilor și a maxilarului. Pielea lăsată este, astfel, ridicată, conturul mandibular este accentuat. De asemenea, cu ajutorul firelor se pot repoziționa și sprâncenele. Această procedură se poate efectua, și chiar o efectuez, în combinație cu alte proceduri estetice (injectări cu acid hialuronic sau stimulatoare de colagen, botox pentru eliminarea ridurilor de expresie etc). 

Din ce sunt compuse aceste fire? Sunt sigure? 

Firele sunt realizate din PLLA și PLGA (acid lactic poli L și acid poli lactic-co-glicolic), ambii acizi fiind utilizați în siguranță în medicină de zeci de ani. În plus, firele Silhouette Soft sunt complet resorbabile, nu rămân cicatrici, iar siguranța lor este demonstrată și de faptul că s-au efectuat până acum mai mult de 400.000 de tratamente în peste 70 țări.

Care este durata procedurii? 

Procedura durează aproximativ 30-50 de minute, depinde câte fire se folosesc. Se folosește anestezie locală, prin urmare, nu se simte disconfort. Pacienta sau pacientul se poate întoarce rapid la activitățile cotidiene, nu implică spitalizare acest tratament, iar recuperarea depinde de organism. 

În cât timp se observă rezultatele și cât timp se mențin efectele? 

Rezultatele sunt vizibile chiar imediat după procedură, efectul optim instalându-se la 3 săptămâni. Studiile arată că și la 18-24 luni, după procedură, există sinteză de neocolagen, prin urmare, efectele sunt de durată, firele lucrând și pe parcurs. 

Pot exista complicații? 

Aceste fire pot provoca o reacție inflamatorie minimă, deoarece se introduce un corp străin în piele. Aceasta este o reacție întâlnită și comună tuturor tratamentelor estetice minim-invazive. În unele cazuri, pacienții pot prezenta dureri minore, umflături și/sau vânătăi. Însă ținem legătura cu medicul estetician, respectăm indicațiile post-procedură și minimizăm apariția efectelor.