Ce este colagenul?

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism. Are o structură asemănătoare fibrelor și joacă un rol esențial în dezvoltarea și menținerea oaselor și a țesuturilor conjunctive, cum ar fi pielea, mușchii, cartilajele și tendoanele. Putem obține colagen direct din consumul de alimente precum carne și pește. De asemenea, corpul nostru produce colagen din aminoacizii care se găsesc în carne, fructe de mare, ouă, lactate, leguminoase și soia. Totuși, trebuie luat în considerare faptul că producția de colagen începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Pe măsură ce corpul produce mai puțin colagen, apar tot felul de schimbări, cum ar fi căderea părului sau rărirea părului în timpul menopauzei, precum și probleme legate de sănătatea oaselor și articulațiilor. 

Din ce în ce mai multe femei aleg să combată scăderea naturală a colagenului în timpul menopauzei prin suplimente. De obicei, suplimentele de colagen, disponibile sub formă de pudră sau comprimate, sunt făcute din peptide de colagen sau colagen hidrolizat – două forme de colagen care sunt ușor absorbite de organism și care sunt derivate din carne de vită, pui sau pește. CollagenWise vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie despre beneficiile colagenului în timpul menopauzei și despre modalitatea corespunzătoare de administrare. 

Ce beneficii oferă colagenul în timpul menopauzei?

Când producția de colagen scade în timpul menopauzei, mai multe părți ale corpului pot fi afectate. Pielea devine mai uscată și mai puțin elastică, iar căderea părului devine tot mai vizibilă. Articulațiile pot deveni mai rigide sau pot cauza dureri. Încep să apară scăderi ale masei osoase și ale țesutului muscular slab, iar creșterea în greutatea este foarte probabilă. Putem obține tot colagenul de care avem nevoie doar respectând o dietă sănătoasă. 

Totuși, cercetările arată că suplimentele pot oferi sprijin pentru unele schimbări legate de menopauză. De exemplu, suplimentele de colagen pot ajuta pielea să își mențină tinerețea, îmbunătățind hidratarea sa, elasticitatea și ameliorând ridurile. S-a demonstrat, de asemenea, că suplimentele de colagen îmbunătățesc funcția articulației genunchiului la persoanele cu osteoartrită, reducând rigiditatea și durerea. 

Dacă doriți să vă administrați suplimente cu colagen, optați pentru un colagen foarte absorbabil, cum ar fi peptidele de colagen sau colagenul hidrolizat. Pudrele sunt ușor de amestecat în apă, smoothie-uri sau supe. În schimb, colagenul topic nu oferă aceleași beneficii, deoarece moleculele de colagen sunt prea mari pentru a fi absorbite în piele în mod eficient.