Dacă sunteți în căutarea unui cabinet stomatologic în București pentru o procedură de implant dentar, vizitați pagina implant dentar pret.

Au implanturile dentare gust metalic?

Este un mit comun că implanturile dentare sau alte dispozitive medicale ar putea avea un gust metalic. 

Adevărul este că, datorită proprietăților titanului sau zirconiului (materialele frecvent utilizate în fabricarea implanturilor dentare), ele nu reacționează cu mediul din cavitatea bucală pentru a produce un gust neplăcut.

Ceea ce pacienții ar putea să experimenteze imediat după inserarea unui implant sau a unei proteze poate fi un gust ușor diferit sau o senzație ciudată în gură, dar aceasta este adesea legată de vindecare sau de adaptarea la noul dispozitiv și nu de implant în sine. 

Aceste simptome sunt temporare și ar trebui să dispară pe măsură ce persoana se obișnuiește cu implantul.

Poți simți implanturile zigomatice în obraji?

Implanturile zigomatice sunt o soluție specială pentru pacienții care nu au suficient os în maxilar pentru a susține implanturile dentare tradiționale. Aceste implanturi sunt ancorate în osul pomeților (zigomatic), de unde și denumirea lor.

Deși sunt mai lungi decât implanturile dentare tradiționale și sunt poziționate într-o zonă diferită a maxilarului, ele sunt concepute astfel încât să fie cât mai discrete și confortabile pentru pacient.

De asemenea, nu veți putea simți implanturile cu degetele, acestea fiind ancorate în osul maxilar și al pomeților, fără a modifica forma sau textura feței.

Vor activa implanturile dentare detectoarele de metale?

Implanturile dentare realizate din titan nu au proprietăți magnetice, deci nu vor activa detectoarele de metale. Prin urmare, puteți traversa punctele de control de securitate ale aeroportului fără impedimente

Este complicat să folosești ața dentară când ai implanturi dentare în întreaga cavitate orală? 

Deși tehnicile de folosire a aței dentare la implanturi pot diferi puțin față de cele cu dinții naturali, nu înseamnă că este mai greu. 

De fapt, menținerea unei igiene orale stricte, incluzând folosirea aței dentare, este esențială pentru durabilitatea și sănătatea implanturilor. 

Există variante de ață dentară și instrumente de curățare adaptate special pentru spațiile dintre implanturi și gingii, menite să simplifice această activitate. 

În anumite situații, ața dentară tradițională ar putea fi mai dificil de manevrat, dat fiind că implanturile tind să fie mai apropiate între ele decât dinții obișnuiți. 

Cu toate acestea, tipurile de ață special concepute pentru implanturi sau dispozitivele de irigare orală pot ajuta la ușurarea curățării.

Implanturile dentare pot provoca tinitus?

Implanturile dentare în sine nu sunt cunoscute ca fiind cauze directe ale tinitusului. Cu toate acestea, vibrațiile sau zgomotele puternice generate de unele proceduri stomatologice pot avea un impact asupra structurilor interne ale urechii. 

Procedurile dentare, cum ar fi utilizarea burghielor sau a altor instrumente, pot produce zgomote care, dacă sunt suficient de apropiate de ureche, pot influența temporar sau permanent auzul. 

Deși este rar, este posibil ca unele persoane să experimenteze simptome de tinitus după anumite proceduri dentare, dar legătura directă cu implantul dentar este puțin probabilă

Afectează implanturile percepția gustului sau a mirosului?

Numeroși pacienți care apelează la tratamentele stomatologice pentru combaterea bolii parodontale observă o ameliorare în ceea ce privește gustul și mirosul post procedură, având în vedere eliminarea bacteriilor. Acesta este, de asemenea, un beneficiu al implanturilor dentare în comparație cu protezele tradiționale.

Implanturile dentare cresc probabilitatea de a dezvolta sinuzită sau infecții ale sinusurilor?

Deși există îngrijorări din partea unor pacienți cu privire la posibilitatea ca implanturile zigomatice sau cele maxilare să genereze complicații la nivelul sinusurilor, specialiștii noștri inserează implanturile superioare astfel încât să nu perturbe structura sinusurilor. 

Prin urmare, implanturile dentare nu sunt responsabile pentru apariția unor probleme sinusale ulterioare.

Implanturile zigomatice pot afecta vederea?

Nu. Chiar dacă osul zigomatic se află în proximitatea nervilor critici ai ochiului, implanturile zigomatice nu interacționează cu această zonă. 

Intervenția este complexă și necesită precizie, fiind recomandat ca aceasta să fie realizată doar de către un chirurg experimentat.

Influențează implanturile conturul facial? 

Da, implanturile complete pot ajusta modul în care se aliniază mușcătura, având ca rezultat o schimbare a structurii faciale.

Pacienții care optează pentru trecerea de la proteze dentare la implanturi dentare complete sau cei care au suferit o pierdere osoasă semnificativă pot observa o îmbunătățire a profilului facial după procedura de implantare.

Este posibil să primiți implanturi dacă aveți osteoporoză?

Viabilitatea implanturilor poate varia în funcție de situația medicală specifică a fiecăruia. Dacă aveți preocupări legate de starea dumneavoastră de sănătate, este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră stomatolog.

Pot face scufundări cu implanturi dentare?

Da. Implanturile din titan sunt foarte rezistente la schimbările de presiune.

Pot practica sporturi de performanță dacă am implanturi dentare? 

Desigur. Totuși, este esențial de subliniat că sporturile cu risc crescut de traumatisme dentare pot face ca implanturile să devină o problemă distinctă. Nu este recomandat să înlocuiți un implant periodic în același loc.

Odată consolidat și integrat corect, un implant dentar poate fi potrivit pentru activitățile sportive, inclusiv cele cu contact fizic. Este vital să folosiți protecția adecvată pentru a menține integritatea dentiției dumneavoastră.

Pot merge în spațiul cosmic dacă am implanturi dentare?

Desigur. Implanturile dentare nu reprezintă o contraindicație pentru zborul în spațiul cosmic. Totuși, ca orice astronaut sau participant la călătorii spațiale, sănătatea dumneavoastră în ansamblu ar trebui evaluată în detaliu, incluzând toate aspectele medicale. 

Dar, în ceea ce privește strict implanturile dentare, acestea nu ar trebui să fie o problemă în condițiile tipice ale zborului spațial.

Implanturile dentare sunt afectate de alimente sau băuturi calde sau reci? 

Implanturile dentare nu au o sensibilitate termică, deoarece nu sunt conectate la nervi. Materialul zirconiu, din care sunt realizate, are o capacitate redusă de a conduce căldura, astfel încât nu se vor resimți schimbările bruște de temperatură.

Sunt asociate gingiile artificiale cu implanturile dentare? 

Alegerea de a include gingii artificiale în soluția cu implanturi dentare variază în funcție de tipul de implant și de procedura selectată. Uneori, pentru a conferi un aspect cât mai natural și pentru un plus de confort, se pot folosi gingii protetice care se mulează pe conturul gingival al pacientului. 

Cu toate acestea, nu toate intervențiile cu implanturi necesită gingii artificiale. Există cazuri în care doar o coroană, asemănătoare unui dinte real, este atașată direct la implant, fără necesitatea unei gingii protetice. 

Este esențial să subliniem că, indiferent de prezența sau absența gingiei artificiale, principalul obiectiv al implantului dentar este să substituie dinții pierduți și să optimizeze funcționalitatea și estetica bucală.

Voi avea nevoie de un tratament de canal dacă posed implanturi dentare complete? 

Nu. Dacă dispuneți doar de implanturi dentare și nu mai aveți dinți proprii, tratamentele de canal, specifice dinților naturali, nu sunt aplicabile.

Implanturile dentare pot influența timbrul vocii mele atunci când cânt?

Este posibil ca adăugarea unui element stabil și permanent în cavitatea bucală să aibă un efect minor asupra modului în care sună vocea. Cu toate acestea, implanturile sunt subtile și mai puțin invazive comparativ cu alte alternative, precum protezele dentare.

Care este limita de vârstă pentru implanturi dentare?

Pentru a fi eligibil pentru procedura de implant dentar, trebuie să ai minim 18 ani. De-a lungul timpului, am avut pacienți adulți din toate categoriile de vârstă și contexte diferite. Află și care sunt consecințele amânării inserării unui implant dentar.

Nu este neobișnuit ca pacienții în vârstă de 80 de ani sau mai mulți să se califice pentru implanturi, deoarece, la fel ca oricine altcineva, merită să se bucure pe deplin de mâncarea lor preferată.