O linie lungă și adâncă – indică un tonus bun, o vitalitate robustă și un destin echilibrat.

O linie scurtă și adâncă – arată abilitatea de a depăși obstacolele dificile.

Cu cât este mai adâncă linia, cu atât traseul vieții va fi mai lin și mai echilibrat.

Cu cât este mai superficială linia, cu atât vor apărea tot felul de schimbări dramatice, iar energia scade.

Linia întreruptă – prevede pierderi, conflicte, schimbări dramatice sau evenimente care întrerup cursul obișnuit al vieții precum o boală grea sau un accident. Dacă apare o singură întrerupere pe linia vieții, la o singură palmă, înseamnă că vei avea de îndurat o boală grea, dar te vei recupera repede; dacă apare câte o întrerupere pe liniile vieții din ambele palme, înseamnă că problemele medicale vor fi de lungă durată. Dacă apare o întrerupere foarte aproape de încheietura palmei, înseamnă că problemele de ordin medical apar în copilărie.

Linia sub formă de lanț – arată probleme de ordin afectiv, psihic, dar și medical. Ea mai poate semnifica un destin mereu în schimbare, care te poartă pe mai multe drumuri înainte de a-l alege pe cel mai potrivit.

Linia cu trident – dacă linia vieții se desparte în trei linii la capete, are diverse semnificații în funcție de poziția așa numitului trident; în general, tridentul indică o întrerupere, o redirecționare sau o schimbare dramatică; dacă tridentul este în partea superioară a palmei, orientat către degetul arătător, indică succes, faimă și recunoaștere; dacă tridentul indică spre baza palmei, înseamnă călătorie pe alte meleaguri.

Linia dublă sau triplă – dacă linia vieții este urmată în paralel de încă o linie sau de două linii mai subțiri, înseamnă că ai în jurul tău protectori puternici sau dispui de resurse motivaționale puternice; mai poate însemna și faptul că duci o viață dublă sau că vei renunța definitiv la stilul de viață din tinerețe pentru a adopta unul nou după vârsta de 35 – 40 de ani.

Absența liniei – se întâmplă rar ca linia vieții să lipsească sau să fie atât de subțire, încât să fie greu de observat, dar este un semn de rău augur; ea anunță fie un destin sumbru, fie instabilitate psihică și emoțională.

Linia cu ramificații – dacă ramificațiile se desprind în partea superioară a liniei, indică putere, succes și multe realizări; dacă ramificațiile pornesc spre baza palmei, ele arată probleme medicale, inadaptare și pierderi. Dacă linia vieții se prelungește în partea superioară cu o altă linie, înseamnă că ai un caracter puternic și vei trece peste toate încercările; dacă linia vieții se prelungește cu o altă linie spre baza palmei, te avertizează că îți risipești energia pe lucruri inutile.

Mituri false despre linia vieții

În filosofia indiană, linia vieții este asociată cu vitalitatea, puterea și rezistența unui om. Ea nu este niciodată asociată cu lungimea vieții, ci cu evoluția și capacitatea sa de a se dezvolta. Dacă linia vieții se oprește din scurt și nu ajunge până la baza palmei, acest lucru nu înseamnă că viața respectivei persoane va fi scurtă. O linie scurtă arată doar că vor fi perioade critice de-a lungul vieții, iar dacă linia vieții este superficială înseamnă că alte persoane vor încerca să îți schimbe destinul.