În special, în cazul femeilor gospodine, atunci când nu mai reuşeşti să focalizezi bine la apropiere, nu mai poti desfaşura unele profesii precum croitoria, tunsul sau chiar cititul fără a beneficia de corecţie optică.

Presbiopia este una dintre afecţiunile oculare frecvent întâlnite in cazul persoanelor de gen feminin trecute de 40 de ani. Presbiopia apare ca urmare imediată a scăderii capacităţii de acomodare a cristalinului.

Despre lentilele progressive

Alterarea funcției vizuale este o problemă frecvent întâlnită în rândul persoanelor care au depășit pragul vârstei de 50 de ani și are legătură directă cu procesul natural și ireversibil de îmbătrânire a organismului. Acești pacienți au nevoie de corecție optică pentru a putea citi și a lucra la calculator. Persoanele care au suferit de miopie ăn tinerețe și au necesitat corecție optică negativă au nevoie de două perechi de lentile, pentru citit și respectiv pentru vederea la depărtare, odată cu împlinirea vârstei de 50 de ani.

Lentilele de contact progresive sunt recomandate pacienților cu presbiopie în sensul că facilitează un grad ridicat de vizibilitate la toate distanțele. În plus, este eliminată nevoia imperioasă de a utiliza, concomitent, două perechi de ochelari de vedere.

Lentilele de contact progresive, cunscute științific si sub denumirea de lentile „multifocale”, au rolul de a menține o acuitate vizuală completă. În mod normal, medicii oftalmologi prescriu ochelarii de vedere pentru astfel de problemă vizuală care înaintează sistematic cu trecerea timpului. Cu toate acestea, lentilele de contact progresive sunt confortabile și permit utilizatorilor o vizibilitate a obiectelor impecabilă, indiferent de distanță, fără a fi nevoie de mai multe perechi de ochelari, sau de schimbarea propriului lor stil de viață. În ceea ce privește lentilele de contact progresive, ele necesită respectarea unui proces strict de îngrijire rapidă zilnică. Specialisții oftalmologi atrag atenția asupra faptului că acomodarea cu noile lentile de contact progresive se realizează mai greu decât în cazul altor lentile de contact convenționale.

De ce este sa folosesti lentile progresive?

O serie întreagă de avantaje ale lentilelor de contact progresive permit utilizatorilor să depășească unele probleme de vedere care nu le permit să se bucure de o vedere excepțională. Lentilele de contact progresive sunt o soluție mai bună pentru a obține o vedere bună indiferent de distanța focală comparativ cu folosirea mai multor perechi de ochelari.

Lentilele de contact progresive garantează, de asemenea, un grad ridicat de confort pe toată perioada de utilizare. Mai mult decât atât, purtătorii nu sunt obligați la transformarea aspectului lor exterior, din cauza propriilor lor probleme de vedere. Lentilele de contact progresive necesită o îngrijire zilnică, ca orice alt tip de lentile cu utilizare prelungită.

în concluzie, lentlilele de contact progresive îţi oferă urmatoarele beneficii în urma utilizării acestora:

Elimina disconfortul utilizarii a 3 perechi de ochelari;

✔ Ajută la acomodarea rapidă şi uşoară a vederii în mod natural;

✔ Lentilele progresive elimină saltul inconfortabil de imagine, care apare în cazul lentilelor bifocale, având un gradient lin şi consistent între părțile diferite ale lentilei.