De Ziua Îndrăgostiților, ți-am pregătit o rețetă minunată de vulcan de ciocolată, pe care o prepari rapid fără prea mult efort din Făina albă superioară Boromir. Vei îndrăgi din prima clipa savoarea sa irezistibilă, mai ales dacă te bucuri de ea la cina romantică alături de persoana iubită. 

Vulcanul de ciocolată, desertul cu gust divin 

Denumirea deliciosului lava cake, tradus vulcanul de ciocolată, provine de la crusta ușor crocantă din care sosul fierbinte de ciocolată se revarsă precum lava. Este un desert delicios în care se împletesc mai multe texturi. Acesta amintește de un souffle datorită crustei care se dezumfla după ce l-ai scos din cuptor, dar te duce cu gândul și la gustul cremos al unui ganache. 

Merge să savurezi vulcanul de ciocolată cu multă înghețată ca să te bucuri de un gust răcoros fermecător. Înghețata de cafea, vanilie sau caramel se potrivește foarte bine cu gustul de ciocolată. Pentru mai multă prospețime, savurează vulcanul de ciocolată cu fructe fresh dulci-acrișoare. 

Ciocolata neagră este perfectă de integrat în rețeta de lava cake, datorită contrastului dulce-amărui pe care îl creează. Totuși poți folosi în locul ei și ciocolată albă sau cu lapte. Dacă folosești ciocolată albă, vei obține un contrast de culoare și gust. 

Rețeta perfectă de lava cake cu Făina Boromir 

Din Făina albă superioară Boromir prepari un lava cake plin de savoare. Armonia de texturi și gusturi, pe care o obții în câțiva pași simpli, promite un răsfăț inedit de fiecare dată. În prepararea Făinii Boromir folosim grâu atent selecționat pentru ca tu să te bucuri de o făină de calitate superioară. Pe blog ți-am pregătit și o rețetă inedită de clătite pufoase, preparate cu fulgi de ciocolată, deliciul perfect pentru un mic dejun romantic. 

Găsești Făina Boromir în magazinul nostru online, boromirmarket.ro, alături de nenumărate ingrediente și bunătăți ce promit o experiență deosebită. Acolo te așteaptă și gustările dulci perfecte pe care să le împarți cu persoana iubită: Pișcoturile cu unt Pupici cu Sclipici, minitarte cu nuci, cipsuri cu ciocolată, nuga, pricomigdale, năsturași cu unt și multe altele!

Descoperă Colecția Boromir de pralinele învelite într-o ciocolată belgiană prețioasă. Sunt un cadou inedit care te încântă cu umpluturile și texturile fine. Poți alege dintre două selecții rafinate: praline cu umpluturi de zmeură, afină și cireașă amară, sau praline cu umpluturi de caramel sărat, unt de arahide și cremă Allunetta. 

Ingrediente lava cake pentru 4 porții 

• 170g ciocolată amăruie 

• 115g unt nesărat 

• 30g Făină albă superioară Boromir 

• 60g zahăr pudră 

• vârf de sare 

• 2 ouă mari 

• 2 gălbenușuri mari 

• pudră de cacao 

Pentru servire: 

• Înghețată, fructe fresh sau sirop de ciocolată 

Mod de preparare vulcan de ciocolată 

PASUL 1 

Mai întâi preîncălzește cuptorul la 218 de grade C. Pentru lava cake poți folosi forme speciale de ceramică, porțelan sau aluminiu. Unge formele cu puțin unt și presară în interiorul lor pudra de cacao. Le poți așeza pe o tavă cât timp prepari compoziția pentru vulcanul de ciocolată. 

PASUL 2 

Într-o oală mică topește la foc mic ciocolata ruptă în bucățele și untul. Amestecă în compoziție în tot acest timp pentru a nu se prinde de oală. Poți folosi și cuptorul cu microunde pentru a le topi.

PASUL 3

Într-un bol combină zahărul pudră, Făina Boromir și sarea. Apoi bate ouăle cu gălbenușurile într-un vas separat. Combină ouăle cu cele două compoziții obținute mai sus, amestecând ușor cu spatula până când textura sa devine netedă. 

PASUL 4 

După aceea, poți pune compoziția în cele patru forme de ceramică. Netezește suprafața compoziției folosind o spatulă, apoi lasă prăjiturile la rumenit timp de 12-14 minute până când se formează o crustă mai fermă. La final, scoate vulcanii de ciocolată și așteaptă 1 minut înainte de a-i întoarce invers. Ca să-i întorci ușor, folosește o farfurie plată și mănuși de bucătărie. 

PASUL 5 

Savurează gustul delicioșilor lava cake cât încă sunt fierbinți! Vulcanii de ciocolată pot fi completați cu înghețata preferată, dar și cu un topping de caramel sărat sau ciocolată. Înainte de servire, decorează-i cu pudră de cacao, zahăr pudră sau fructe proaspete și frișcă. Poftă bună! 

Alături de Boromir, oferi celor dragi numai surprize dulci și clipe pline de savoare!