Sunt multe situații care pot apărea însă la un turneu de poker live, mai ales din punct de vedere emoțional. Dacă atunci când joci online o poți face de oriunde, fără să ai pe cineva în jurul tău, la masa de poker s-ar putea să fii puțin intimidat la început, dacă nu îți ții emoțiile sub control.

Având în vedere experiența sa de jucătoare profesionistă, comentatoare și ambasadoare a operatorului de poker online 888poker (L1160654W000324 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!), Kara Scott a împărtășit câteva sfaturi cu cei care se gândesc să participe în premieră la un turneu live. Într-o sinteză excelent realizată, ea a explicat pas cu pas cum trebuie gestionate anumite situații.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=N7GH1IKXTJs

Practica e foarte importantă

În momentul în care te vei așeza la o masă cu oameni străini la un turneu live, s-ar putea să te simți puțin ciudat. Din acest motiv, Kara Scott consideră că ar fi util ca înaintea unui turneu live să participi la o partidă de poker live alături de prieteni sau familie. Jocurile de acasă sunt ideale pentru a te obișnui cu mecanica pokerului, iar în același timp vei exersa și progresa. Din acest motiv, ia-le în calcul dacă te gândești să participi la un turneu live.

Ai în anturaj prieteni pasionați de poker

Un avantaj al jocului de poker este socializarea. Încearcă să vezi dacă ai în anturaj prieteni pasionați de poker, cu care poți juca, poți dezbate strategii și împărtăși din experiențele voastre. În opinia Karei Scott, ajută mult pentru trecerea la un nou nivel în momentul în care te înconjori de oameni care au aceeași pasiune. De la oricine poți să înveți câte ceva ce îți va fi util pe viitor. Iar ținând cont de popularitatea pe care pokerul o are, nici nu ar trebui să fie foarte greu să găsești pe cineva cu aceeași pasiune în anturajul tău.

Fii printre primii care ajung la turneu

Dacă ți-ai luat inima în dinți și ai decis să participi la un turneu live, organizat într-un mediu profesionist, Kara Scott îți recomandă să ajungi din timp la locație. Acest lucru doar pentru a nu fi copleșit în care intri din prima într-o sală mare, cu mulți participanți. Dacă vei avea câteva minute în care să te obișnuiești cu atmosfera îți va fi util și vei trece mai ușor peste emoțiile de început. Astfel, în momentul în care jocul va începe vei putea să te concentrezi doar pe ce ai de făcut la masă și să iei deciziile potrivite pentru că nu vei mai avea vreo altă distracție.

Încearcă să nu vorbești prea mult

Din experiența ei ca jucătoare și ca angajată a ESPN, Kara Scott a luat parte la multe evenimente importante din întreaga lume. Ea a observat astfel că jucătorii începători sunt ceva mai vorbăreți, care sunt concentrați strict pe ce au de făcut. De fapt, și studiile arată că în momentul în care unii oameni sunt emoționați au tendința să vorbească mai mult și mai repede. Gestionarea emoțiilor e importantă când ești la masă de poker, astfel că încearcă să nu îi deranjezi pe cei din jur prin numeroase cuvinte. Fii atent la joc pentru început și încearcă să iei cele mai bune decizii.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=Q9Ttt5WoUAQ

Nu te rușina!

Kara Scott își amintește că la primul său turneu live a fost rușinoasă, dar consideră că acest lucru este o greșeală și că nu ar trebui să ai prea multe emoții, ci să te bucuri de ce ți se oferă. „Când am jucat live prima dată, eram atât de emoționată încât parcă nu mai știam regulile de bază. Am făcut toate astea, dar nu au reușit să mă împiedice să mă bucur de întreaga experiență și am învățat rapid cum să mă comport la o masă de poker live”, a afirmat Kara Scott într-un interviu. Așadar, lasă emoțiile la o parte și bucură-te de întreaga experiență pe care ți-o oferă un turneu live.