Sistemul sanitar din România și în special secțiile de pediatrie, au nevoie de modernizare și renovare urgențe. În acest context, Zewa, una dintre mărcile de top din cadrul Essity, împreună cu Salvați Copiii România, au lansat o campanie ambițioasă: renovarea a 10 grupuri sanitare din secția de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenița. Efortul a fost alimentat de un procent de 1% din vânzările Zewa din perioada 15 mai – 15 iulie 2023, ridicând fondurile la un total impresionant de 50.000 de euro.

În contextul în care bolile aparatului respirator reprezintă una dintre principalele cauze de deces la copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, astfel de inițiative sunt esențiale. Aceste eforturi combinate între societatea civilă și sectorul privat arată că, atunci când comunitatea se unește, se pot obține rezultate remarcabile. Din nefericire, infecțiile nosocomiale sunt o problemă acută în multe spitale din România. Conform raportului Centrului European al Bolilor Transmisibile, în UE, anual se consemnează aproximativ 3 milioane de astfel de infecții, provocând moartea a 50.000 de persoane. Prin urmare, eforturile conjugate ale Zewa și Salvați Copiii România vin să răspundă unei nevoi stringente de a îmbunătăți condițiile în care se desfășoară îngrijirea medicală a celor mici.

Conform Iuliei Pascu, Brand Manager Consumer Tissue South East Europe la Essity (deținătorul mărcii Zewa), această colaborare reprezintă un angajament ferm de a îmbunătăți starea secțiilor de pediatrie. Este o promisiune făcută publicului, iar realizarea acestei campanii demonstrează că , schimbările reale pot avea loc.

„Ne-am asumat un angajament ferm de a contribui la îmbunătățirea condițiilor din spitalele de pediatrie și suntem entuziasmați să vedem că publicul împărtășește aceeași viziune cu noi. În parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România și prin direcționarea a 1% din vânzările noastre din perioada promoției, planificăm să aducem transformări esențiale secției de pediatrie de la Spitalul Municipal Oltenița. Este un pas major către crearea unui mediu mai sănătos și confortabil pentru micii pacienți și familiile lor”, a declarat Iulia Pascu.

Spitalul Municipal Oltenița este un nod crucial pentru sănătatea copiilor din județul Călărași. Aproximativ 1.000 de copii ajung lunar la camera de gardă și ambulatoriu, iar 120 dintre aceștia au nevoie de spitalizare și îngrijire continuă. Acum, datorită investiției Zewa și Salvați Copiii România, acești pacienți vor beneficia de condiții îmbunătățite de igienă și confort.

„Suntem conștienți de responsabilitatea enormă pe care o avem în fața comunității noastre. Fiecare zi aduce noi provocări în oferirea serviciilor medicale, mai ales atunci când ne gândim la copiii care trec pragul spitalului nostru. Parteneriatul cu Zewa și Organizația Salvați Copiii România ne oferă o șansă reală de a îmbunătăți condițiile în care ne îngrijim de sănătatea lor. Este o mărturie a faptului că, atunci când comunitatea și sectorul privat colaborează, putem atinge standarde mai înalte și putem asigura un viitor mai bun pentru cei mici”, a declarat Ion Cîmpeanu, Managerul Spitalului Municipal Oltenița. 

Aceasta nu este prima oară când Salvați Copiii România a intervenit pentru a aduce schimbări pozitive în sistemul sanitar. În trecut, organizația a alocat peste 8.900.000 de euro pentru echipamente medicale performante în 107 unități medicale din toată țara.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii, subliniază faptul că investiția în reabilitarea și dotarea spitalelor de pediatrie este esențială. Dreptul la viață, sănătate și tratament medical de calitate este unul fundamental și ar trebui să fie garantat tuturor copiilor, indiferent de backgroundul social din care provin.

„Investiția în reabilitarea și dotarea secțiilor și spitalelor de pediatrie este o prioritate pentru Salvați Copiii România, mai ales că rezultatele se cuantifică direct într-un act medical cât mai eficient și în sănătatea copiilor noștri. Disparitățile sociale care există în România nu trebuie să se reflecte și în starea sistemului sanitar, pentru că drepturile la viață, la sănătate și la tratament medical de calitate sunt, în mod imperios, egale pentru toți copiii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

Proiectul va demara în luna septembrie și, potrivit estimărilor, va fi finalizat la începutul lunii noiembrie. Obiectivul principal este acela de a oferi pacienților și personalului medical condiții mai bune de igienă și confort.

În concluzie, această campanie este un exemplu strălucit despre cum sectorul privat și ONG-urile pot lucra împreună pentru a aduce schimbări reale și pozitive în societate. Prin eforturi combinate, Spitalul Municipal Oltenița este pe cale să ofere un mediu mai sigur și mai confortabil pentru pacienții săi, asigurându-se astfel că cei mici au acces la îngrijire medicală de calitate.