Cazurile noului sezon le poartă pe cele două în zone extrem de periculoase precum mafia japoneză Yakuza, le familiarizează cu paradoxul lui Fermi, le aduce aproape de o posibilă vrăjitoare, de o creatură mitologică și o carte foarte interesantă. 

Printre noile personaje își face loc și un procuror fermecător și ambițios, interpretat de Hubert Delattre, Mathias Forest. Interacțiunile dintre el și Raphaëlle sunt puțin mai complicate și tensionate, situație datorată relației pe care ei au avut-o în trecut. O altă schimbare o vizează pe Astrid, care trebuie să învețe acum să trăiască fără mentorul ei, chiar dacă acesta este mereu prezent în mintea ei prin amintiri. Îi rămâne alături William Thomas (Jean Benoit Souilh), cu care discută în continuare despre diferențele dintre persoanele neurotipice și ceilalți. Cele noi opt episoade aduc de asemenea în atenție subiectul sănătății mentale și îl expun în mod realist. 

În serile de luni, de la ora 21:00, Astrid și Raphaëlle aduc la DIVA noi cazuri interesante, investigate dintr-o perspectivă unică.