În acest fel, gelul UV devine extrem de utilizat în saloanele de înfrumusețare vizitate de persoane de toate vârstele, fiind esențial pentru obținerea unei manichiuri impecabile. 

Ce este gelul UV?

Gelurile UV reprezintă o alternativă inedită la lacurile de unghii convenționale, fiind utilizate cu scopul de a întări unghia și de a-i oferi strălucire. Acesta este format dintr-un amestec de acrilat și metacrilat care conțin agenți fotosensibili activați de razele ultraviolete, de aici venindu-i și denumirea. Majoritatea all season gel au în compoziție pigmenți de culoare, aceștia apărând pe eticheta gelului cu un anumit cod specific de culoare. 

Gelurile UV care se găsesc pe piață sunt diferite în funcție de caracteristicile pe care le au, de la funcție la calitate, vâscozitate sau rezistență. Caracteristicile acestora sunt specifice fiecărei mărci în parte, deoarece și metoda de fabricare diferă de la un brand la altul. Pentru că materiile prime diferă de la un producător la altul, este aproape imposibil ca două geluri aparținând unor firme diferite să fie identice.

Unul dintre gelurile de calitate pe care le poți achiziționa cu încredere pentru rezultate optime este gelul de unghii uv original Savy Professional

Mai multe tipuri de gel pentru funcționalități diferite

Unul dintre tipurile de gel absolut esențiale pentru o manichiură perfectă este gelul de bază, denumit și gel de aderență; acesta are menirea de a păstra și de a proteja gelul UV, fiind stratul suport pe care vor fi fixate celelalte straturi de gel. Rolul acestui gel este de a menține gelul de construcție, dar și de a proteja unghia naturală. 

Gelul de construcție, cunoscut și sub denumirea de gel de modelare, este cel cu ajutorul căruia se realizează construcția propriu-zisă a unghiilor. Acesta este esențial pentru realizarea solidității unghiei. Cu ajutorul acestui gel realizat dintr-un material flexibil și elastic poți lucra cu ușurință forma unghiei: alungită, rotundă, pătrată etc. În funcție de modelarea pe care dorești să o realizezi, poți alege un gel de construcție de o anumită consistență, mai groasă sau mai lichidă.

Gelul de finisare, denumit și gel UV Top Coat, este cel care completează procesul de realizare a unghiei false. Acesta este mai lichid decât celelalte două geluri și are scopul de a finisa unghia, de a-i oferi strălucirea și aspectul inedit al unghiei. Acesta poate fi găsit în varianta lucioasă sau în varianta mată, în funcție de preferințe. 

Care sunt avantajele unghiilor cu gel?

Unghiile cu gel au început să fie preferate de femeile de toate vârstele, cu ocupații diverse, deoarece sunt extrem de rezistente, iar aspectul estetic al acestora poate rămâne impecabil pentru perioade de timp îndelungate. De asemenea, îngrijirea acestora este minimă, nefiind nevoie decât de ședințe periodice de îngrijire. 

Cu ajutorul unor numeroase promoții la geluri uv existente pe piață, ai șansa de a obține o manichiură impecabilă cu un minimum de efort fizic și financiar, ceea ce este de vis pentru orice femeie care ține la modul în care arată. 

Mai mult decât atât, alegând unul dintre all season nails uv gel beneficiezi de un singur gel pe care să îl poți folosi în orice sezon, oricare ar fi ținuta pe care o adopți. Deși timpul de aplicare este mai îndelungat în cazul gelului UV decât în cazul lacului clasic de unghii, rezultatele pe care le obții sunt impecabile, manichiura rezistă chiar până la 3-4 săptămâni, iar modelele pe care le poți obține sunt diverse, pentru toate preferințele. 

Unghiile cu gel nu înseamnă numai frumusețea unghiilor pentru o durată mai lunga de timp, ci și economii de timp și o libertate mai mare, nemaifiind nevoie de trusa de manichiură pe care să o porți mereu cu tine pentru îngrijirea zilnică a unghiilor.