În urma orelor de practică supravegheată la școala pe care ai ales-o, vei dobândi acreditarea de care ai nevoie pentru a putea profesa cu încredere. Și chiar dacă unele cursuri nu sunt ieftine, pentru a acoperi costurile lor, poți solicita împrumuturi rapide. Provident pune la dispoziția clienților credite de până la 15.000 de lei, fără giranți sau garanții.

Școala de manichiură-pedichiură pune bazele unei practici corecte

De ce e important să mergi mai întâi la cursurile unei astfel de școli? Pentru că afli direct de la sursă practicile corecte de îngrijire în meseria pe care te pregătești să o practici. În primul rând, este foarte important să înveți despre procedurile de igienizare a spațiului de muncă, despre sterilizarea și dezinfectarea instrumentarului. Neglijența poate conduce la probleme serioase de sănătate!

Majoritatea cursurilor încep cu anatomia unghiei, oferind informații despre igiena mâinilor, a picioarelor și a unghiilor, dar și despre cum poți depista bolile de unghii. Apoi vei învăța despre pregătirea unghiei, despre utilizarea corectă a instrumentelor și chiar despre aplicarea diferitelor tratamente, precum cel cu parafină.

În ceea ce privește instrumentele de lucru, pe lângă modul lor corect de utilizare, cursul include și informații despre cum le alegi pe cele mai bune, dar și de unde le poți cumpăra. Veți afla astfel despre scopul și importanța fiecărui produs și, bineînțeles, când este momentul să le înlocuiești.

În continuare, începe magia culorilor și formelor pentru că, în funcție de cursul pe care îl alegi, înveți să execuți manichiură-pedichiură simplă, la cald, french, semipermanentă, cu tips, SPA.

Pentru realizarea mult râvnitelor unghii cu gel, ai nevoie de certificare de Stilist-Protezist unghii. Aceasta se poate obține începând cu un curs de bază, unde înveți corect tehnica, termenii, produsele, instrumentele și pașii pe care trebuie să îi parcurgi în realizarea unei manichiuri cu gel.

Avantajele practicării meseriei de tehnician manichiură-pedichiură

Provocările de care ai parte practicând această meserie sunt dintre cele mai diverse pentru simplul fapt că fiecare persoană are particularități anatomice unice. Pasiunea ta pentru ceea ce faci și exercițiul constant se vor vedea în calitatea rezultatului final, în cât de multă atenție acorzi fiecărui detaliu, în grija pe care o vei dovedi la fiecare lucrare pe care o faci.

Îți vei antrena dexteritatea în mânuirea instrumentelor, rapiditatea în executarea lucrărilor, vei simți când clienta are mâna tensionată și vei ști să o relaxezi. Vei învăța, de asemenea, să te încadrezi într-un timp limitat pentru a putea servi mai multe persoane.

Abilitățile te vor ajuta să ai eficiență în lucru și îți vor permite să îți manifești mai ușor creativitatea și atenția la detalii. Ele vor deveni automate, iar tu te vei concentra pe ce tip de manichiură se potrivește mai bine unei cliente, ce culori sau modele i-ar pune în evidență personalitatea, ce tratamente ar trebui să urmeze pentru diferite sensibilități ale unghiei și altele.

De ce nu, poți solicita chiar review-uri online de la persoanele mulțumite de rezultate, care să te recomande și altor clienți.

De unde începi?

Desigur, înainte de toate, este necesar să-ți alcătuiești un buget care să includă costul cursului, primele materiale de lucru, chiar și costul transportului până la școala care ține cursul. Când vei avea un buget clar, vei ști dacă îți permiți sau nu aceste costuri. Desigur, poți suplimenta suma pe care o ai deja cu un credit rapid online.

De reținut este că meseria de manichiuristă este una vocațională ce necesită un cumul de informație, seriozitate, experiență și pasiune. Baza acestui job poate fi dobândită printr-un curs de specializare însă profesionalismul vine din experiență și vechime. De aceea, este recomandat să începi să-ți cauți un post de ucenic încă din timpul perioadei de școlarizare, pentru a acumula cât mai multă experiență.