La noi în țară această poliță de asigurare obligatorie poartă denumirea de poliță RCA (Răspundere Civilă Auto) și este obligatorie pentru fiecare autovehicul pus în circulație. În general, aceste polițe, conform cererii șoferilor, sunt emise pentru perioade de 6 luni sau 1 an, însă există mai multe perioade pe care se pot încheia contractele, în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte. 

Pentru că discutăm despre o obligație pentru fiecare șofer în parte, există și sancțiuni care se aplică în cazul în care este depistat un autovehicul pus în circulație fără o poliță RCA valabilă. Deținerea unui autovehicul implică o mare responsabilitate, numărând inclusiv această poliță se asigurare obligatorie. 

Deci, pe scurt, asigurarea auto RCA acoperă daunele aduse păgubitului de către șoferul vinovat, oferind protecție financiar dacă sunteți răspunzător pentru vătămările sau daunele altora. Asigurarea auto poate plăti și facturile medicale dacă este cazul pentru persoanele păgubite, cu mențiunea că îl protejează pe cel vinovat cu anumite limite, convenite împreună cu asigurătorul, limite ce sunt specificate în contract.

Propria asigurare RCA nu vă despăgubește pe dumneavoastră ca vinovat pentru repararea propriului autovehicul și nici nu vă despăgubește în cazul în care aveți nevoie de îngrijiri medicale. Cu alte cuvinte, asigurarea RCA este strict pentru despăgubirea celor care au fost păgubiți în cazul unui eveniment rutier neplăcut. 

După cum bine știți, în urmă cu aproximativ un an un jucător important de pe piață brokerilor de asigurări s-a retras, iar din acel moment tarifele pentru polițe la celelalte societăți au crescut extrem de mult, ceea ce a reprezentat o lovitură dură pentru orice posesor de autovehicul. Oricine își dorește să plătească cel mai mic preț pentru o astfel de asigurare, iar pe lângă tarifele fixate de fiecare societate în parte, puteți obține un tarif mai avantajos sau chiar reduceri în funcție de broker-ul prin intermediul căruia veți încheia o astfel de poliță. 

De exemplu, la numai un simplu click distanță, puteți obține un tarif foarte avantajos pentru viitoarea dumneavoastră poliță RCA, accesând Prestigeasig.ro – broker care are o vastă experiență în acest domeniu și care sare în ajutorul celor care își doresc să obțină cele mai bune servicii la prețuri corecte și avantajoase, prin produse de asigurare complete pentru nevoile fiecărei persoane în parte. În plus, asigurările RCA reprezintă doar o mică parte din totalul serviciilor de asigurări pe care profesioniștii de la Prestigeasig.ro vi le pun la dispoziție.

De ce este necesar din punct de vedere legal să aveți un RCA valabil și ce se întâmplă dacă sunteți implicat într-un accident sau sunteți opriți de poliție și nu aveți o asigurare valabilă? Ei bine, amenda este cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, se va dispune reținerea certificatului de înmatriculare și reținerea plăcuțelor de înmatriculare. În plus, aveți la dispoziție 30 de zile pentru a prezenta dovada încheierii unei noi polițe RCA și plata amenzii, astfel încât să nu riscați să rămâneți fără mașină. În caz contrar, după ce trece aceasta perioadă de timp, autovehiculului se poate radia. În plus, mașina fiind radiată și fără numere de înmatriculare, poate să fie ridicat de pe domeniul public de către autorități, pentru simplul fapt că se va considera abandonat. Dacă în situația în care sunteți opriți în trafic de organele competente pentru un simplu control de rutină scăpați doar cu cele menționate anterior, în cazul în care veți provoca un accident, pe lângă amendă și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor, veți fi nevoiți să plătiți din propriul buzunar despăgubirile în cazul în care există păgubiți. 

Prin intermediul celor de la Prestigeasig.ro, tot pentru posesorii de autoturisme, aici puteți găsi și obține polițe de asigurări CASCO foarte avantajoase. Ce este o asigurare CASCO? Ei bine, este acel tip de asigurare pe care o puteți încheia pentru propria mașină. Pe baza acestei asigurări, dumneavoastră vă puteți repara mașina dacă aceasta a suferit pagube din aproape orice motiv, în funcție de contractul încheiat. Ați găsit mașina lovită în parcare, a fost inundată sau v-a căzut o creangă pe aceasta? Având o asigurare CASCO, reparațiile se vor realiza rapid și în cele mai bune condiții în service-uri autorizate. Ce este de menționat în ceea ce privește o asigurare CASCO, se referă la faptul că acestea sunt disponibile doar pentru anumite tipuri de autoturisme. O mașină veche nu va putea beneficia de o astfel de asigurare, iar dacă vă numărați printre cei care aveți un autovehicul mai vechi de aproximativ un deceniu, s-ar putea să nu găsiți o societate cu care să încheiați o asigurare CASCO. Totuși, depinde de serviciile fiecărei societăți în parte. 

Cei de la Prestigeasig.ro, pe lângă asigurareile RCA și CASCO pentru autovehicule, pun la dispoziția dumneavoastră multiple alte tipuri de asigurări, acestea fiind împărțite astfel:

 • ASIGURĂRI RCA
 • ASIGURĂRI CASCO
 • ASIGURĂRI DE LOCUINȚE
 • ASIGURĂRI DE CĂLĂTORIE
 • ASIGURĂRI DE VIAȚĂ
 • ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
 • ASIGURAREA CARGO
 • ASIGURAREA ROTR
 • ASIGURAREA CMR
 • ASIGURAREA DE CONSTRUCȚII MONTAJ / CAR-EAR
 • ASIGURAREA AGRICOLĂ
 • ASIGURAREA DE GARANȚII
 • ASIGURAREA MALPRAXIS

Indiferent că doriți să încheiați o asigurare RCA, CASCO, o asigurare pentru locuință, o asigurare de sănătate și așa mai departe, sunteți invitați să accesați Prestigeasig.ro unde cu siguranță veți găsi răspunsul pe care îl căutați – o asigurare avantajoasă.