Ai grijă de biroul tău

De biroul tău, unde lucrezi zilnic, nu are nimeni o grijă mai mare decât tine. Chiar dacă se face curățenie în fiecare dimineață, sau așa ar trebui, de-a lungul unei zile de muncă se acumulează pe suprafața lui diverși viruși și bacterii periculoase pentru organism.

O activitate pe care trebuie să o faci măcar odată pe zi, este să-ți ștergi biroul cu o lavetă care să conțină o soluție dezinfectantă. Nu uita nici de echipamentele pe care le folosești zilnic, începând de la mouse, tastatură și calculator, până la imprimanta sau accesoriile pentru birou, precum capsatorul. Scaunul trebuie să fie și el pe lista ta, cel puțin în privința mânerelor de sprijin.

Tot în cadrul spațiului de la birou, asigură-te că faci o aerisire bună în orice anotimp, de câteva ori pe zi. Nu este doar o măsură de igienă sau să respiri mai bine, ci și una de productivitate. 

Așadar, pe lângă un birou cât mai curat, mâinile sunt principalele purtătoare de posibili viruși care să ajungă în organism și, mai apoi, să dezvolte diverse boli și infecții. 

Spală-te și dezinfectează-te pe mâini

De multe ori poate nu stai să te gândești, dar mâinile rămân în continuare cele mai expuse la o mare categorie de microbi și germeni dăunători. Gândește-te doar că intri în contact cu clanțe, utilizezi frecvent toaleta, atingi alte suprafețe și echipamente ce sunt utilizate la comun, alături de alți colegi. 

Mai mult decât atât, atunci când ajungi la birou, spălarea mâinilor reprezintă unul dintre primele lucruri pe care le ai de făcut. Nu uita că dacă îți sufli nasul sau strănuți, este indicat să te dezinfectezi imediat după ce ai făcut asta.

Dezinfectantul de mâini sau un pachet de șervețele umede dezinfectante sunt mereu o soluție ideală pe care să o ai la îndemână, asta pe lângă apa și săpunul de la toaletă sau bucătăria firmei. În plus, în funcție de activitatea pe care o desfășori, poți folosi manusi nitril pentru un plus de protecție și siguranță la locul de muncă.

Observă dacă se face curățenie adecvată

Nu trebuie să fii un inspector în adevăratul sens al cuvântului pentru a vedea nereguli în curățenia generală pe care un personal specializat trebuie să o facă în clădire, respectiv birouri. 

Este suficient să vezi că praful nu este șters suficient de bine, că se utilizează soluții de curățenie neadecvate pentru sănătate sau că nu există săpun în baie. În acest caz, nu trebuie să te cerți cu personalul de curățenie, ci să înștiințezi conducerea pentru astfel de nereguli care pot cauza neplăceri. Toate acestea sunt un pericol pentru sănătatea ta.

Chiar dacă unii vor considera că te obsedează igiena și curățenia la locul de muncă, alege să faci ce este mai bine pentru tine. Prin urmare, măsurile tale personale de protecție sunt absolut normale, iar astfel mai poți proteja și alte persoane cu care interacționezi. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Dentotal