O dată cu scurtarea zilelor și cu temperaturile mai scăzute, vom petrece mai mult timp în locuințele noastre, iar asta ne face să ne dorim să avem acel spațiu perfect.  Dacă în timpul verii am optat pentru anumite nuanțe sau texturi care să ne aducă senzația de răcoare, acum este timpul să începem să facem anumite modificări în casele noastre. 

Iată cum să aduci mai mult confort în locuința ta, în această toamnă. 

Schimbă pernele

Fie că ai ales să le păstrezi pe timp de vară sau nu, pernele decorative au un rol esențial în decorul dar și în confortul casei tale. Acum este momentul în care poți alege texturile mai calde, cum ar fi catifeaua, blana sau textura moale de tip cocolino.  

Creează straturi și confort sporit

Serile de toamnă răcoroase te îndeamnă la relaxare și confort. Acum momentele cu cei dragi, timpul pentru citit dar și dormitul se simt altfel,  învăluit în texturi ce îți vor oferi cu adevărat o stare de bine. 

Nu te limita doar la perne ci adu cât mai mult confort în locurile de relaxare și odihnă, folosind lenjerii Cocolino pentru dormitor, pături moi sau huse pentru canapeaua din sufragerie și perne pufoase. 

Creează o ambianță caldă

Lumina are un rol esențial în starea noastră de bine. Dacă pe timp de vară ne-am obișnuit cu lumina puternică care ne îndemna la acțiune, o dată cu venirea toamnei, avem tendința de a ne retrage în anumite momente mult mai mult decât o făceam pe timp de vară. Acum simțim nevoia să ne relaxăm, să ne tragem sufletul.  

Așadar, optează pentru a-ți crea o ambianță cât mai caldă cu ajutorul lumânărilor, ghirlandelor de lumini, ambientale dar și a parfumului. 

Nu uita, că starea de bine și confort, se alcătuiește satisfacand toate simțurile. Deci, descoperă mirosurile uleiurilor esențiale preferate, sau ale bețișoarelor parfumate sau a fructelor, frunzelor sau florilor uscate, de ce nu? 

Adu elementele toamnei în casa ta

De la frunze, lemn, texturi pământii sau dovleci, toate aceste elemente vor aduce o ambianță de toamnă perfectă. Dacă ai un șemineu, poți opta pentru decorarea acestuia cu bostani sau bușteni și frunze, chiar dacă nu sunt naturale. 

Te poți orienta către bostani albi sau chiar creați din materiale textile sau nuiele de lemn. Nu uita și de vaze cu flori uscate, frunze sau crengi simple, conuri de brad dar și de coronițe de flori uscate pe ușa de la intrare, dacă locuiești la casă. 

Folosește elemente decorative atât pentru mobilă, cât și pentru masa din bucătărie, sufragerie, șemineu, noptiere sau rafturi. 

Schimbă nuanțele din locuința ta

Fie că vorbim despre culoarea pereților, a perdelelor, draperiilor sau huselor de pe scaune sau fotolii, este timpul să te orientezi către culori precum chihlimbarul, vișiniul, roșu, ruginiu, bronz, audiu, verde intens sau chiar mov închis. 

Toate aceste nuanțe îți vor oferi un sentiment de căldură și confort, indiferent de locul unde vei alege să le folosești.