O bucătărie plină de culori

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cumperi un coș mare de fructe și de legume pe care să-l instalezi pe blatul de bucătărie, o vază și câteva borcane transparente. Apoi, de fiecare dată după ce te întorci din piață, lasă afară câteva roșii suculente și niște piersici în coș. Vaza din sticlă umple-o cu floarea soarelui, iar borcanele ai grijă să fie mereu pline cu citrice. Culorile din aceste recipiente vor aduce frumusețea verii mai aproape de tine. De asemenea, dacă bugetul îți permite, poți opta pentru o nouă chiuveta de bucatarie. Există modele elegante, din material compozit cu aspect de granit, în culori precum bej, maro sau auriu satinat. Acestea vor da un aer chic și rafinat bucătăriei și te vor trimite cu gândul la mare.

O altă modalitate creativă este să-ți cultivi ierburi aromatice. Poți opta pentru amenajarea unei grădini montate pe perete, în diverse recipiente. Vei observa ce rapid se va transforma bucătăria ta și ce atmosferă plină de prospețime îți va conferi. În plus, dacă nu ai un perete disponibil, gândește-te să investești în câteva ghivece pe care să le amplasezi pe pervazul geamului. Nu doar că vor înfrumuseța bucătăria, dar și preparatele tale vor fi mult mai gustoase datorită condimentelor proaspete.

După ce ai adus culorile verii prin flori și plante, gândește-te la materialele textile pe care le ai și schimbă-le cu unele mult mai expresive. Spre exemplu, fața de masă, pernele scaunelor sau husele sunt accesorii ce pot aduce un plus de vitalitate bucătăriei.

O baie ce îmbie la relaxare

Culoarea este cea care face diferența dintre o baie primitoare și una anostă. Adaugă pete de culoare cu ajutorul covoarelor, prosoapelor și lumânărilor. Iuta este extrem de potrivită pentru crearea unei atmosfere relaxante, iar produsele de pe piață sunt destul de ofertante. Poți opta pentru un covor rotund din iută sau pentru un coș de rufe. De asemenea, gândește-te să introduci mai multe recipiente pentru depozitare și alege diferite recipiente din răchită.

Apoi, nu exclude plantele din planul tău de reîmprospătare a băii. Pe lângă aspectul estetic, unele dintre ele au capacitatea de a absorbi umezeala din casă și de a curăța aerul. Plantele vor arăta incredibil dacă le aranjezi pe etajerele din baie sau chiar pe blatul chiuvetei. 

După acest pas, introdu parfumurile verii cu ajutorul lumânărilor parfumate, săpunurilor și loțiunilor de corp. De asemenea, poți opta pentru un difuzor de arome și poți să cauți esențele pe care ți le dorești în baie. Dacă vei aloca un buget și pentru achiziționarea anumitor accesorii, precum sare de baie sau perii de masaj, vei transforma baia într-o adevărată oază de relaxare.

Nu în ultimul rând, atât bucătăria, cât și baia au nevoie de un strop de artă. Fie că alegi să expui fotografii din concediile voastre la mare, fie că imprimi postere cu destinații exotice, aranjează-le în rame colorate și găsește-le loc în decorul camerelor. 

Sursă foto: Shutterstock