Inspirat de un caracter practic, designul simplu și materialele vintage reprezintă adevărata frumusețe a acestui look. Secretul acestei grădini este timpul. Odată ce i-ai oferi răgaz să evolueze, amenajarea va fi mereu plină de surprize ce vor pune în evidență personalitatea creatorului.

Ce elemente să îmbini pentru a-ți amenaja grădina în stil rustic?

  1. Magaziile pline de ghivece, serele și anexele joacă un rol esențial în ideile gradinii rustice. Totuși, acestea nu sunt alese doar pentru scopul lor în grădinărit și de cultivat diferite legume sau fructe, ele reprezintă și oportunitatea perfectă de a deveni creativ. Adesea, structurile simple și practice pot fi transformate în ceva magic cu puțină vopsea, comori strânse de-a lungul timpului sau idei arhitecturale colectate de pe Pinterest. Mai târziu toate aceste detalii vor oferi un finisaj deosebit grădinii tale.
  1. Pentru a stiliza gazonul poți folosi o motocoasă și ulterior să adaugi elemente de decor din interiorul casei, precum: mese, scaune sau bănci în stil vechi confecționate din lemn. Toate aceste elemente vor forma un stil eclectic. Orice produse pentru tuns iarba, precum o motocoasa, pot fi achiziționate cu ușurință de la Hornbach.ro și odată iarba stilizată, pe aceasta se pot pune aleatoriu ghivece din ciment de diferite mărimi pentru a nivela gărdina.
  1. Adepții stilului Shabby chic trebuie să integreze în jurul verandei cât mai multe plante pentru a păstra ideea de recreere în sânul naturii. Poți apela cu încredere la folosirea iederei cățărătoare pentru a aduce un aspect mai sălbatic. Mobilierul trebuie păstrat simplu, eventual cu nuanțe deschise și decorate cu perdele și fețe de masă înflorate.

Fă-ți timp pentru a plasa detalii care să aducă viața și farmec de poveste grădinii tale, cum ar fi: porți metalice ruginite, obloane uzate din lemn sau cărări formate din pietre cubice. Există, de asemenea, o mulțime de produse contemporane, concepute cu atenție pentru a emana ideea de aspect bătrânesc.