Schimbă culoarea pereților

Dacă schimbi culoarea pereților dintr-o încăpere vei avea impresia că intri într-o altă locuință. Spre exemplu, dacă până acum ai optat pentru culori pale, alege acum alb pentru pereții tăi – pe lângă faptul că vei obține dintr-o dată un spațiu mult mai mare din punct de vedere vizual, vei avea mereu sentimentul de curățenie și ordine în această cameră. O idee ce nu necesită un buget prea mare, însă care poate schimba nu doar aspectul locuinței, ci și dispoziția ta.

Detaliile fac diferența

Dacă vrei să schimbi aspectul unei încăperi fără să investești prea mulți bani, este de ajuns să lucrezi la câteva detalii. 

Spre exemplu, optează pentru o scafă tavan decorativă, schimbă draperia monocromă cu una veselă, ce îți transmite o stare de bine, adaugă fotografii și tablouri pe pereți, personalizează camera cu tot felul de mici detalii care te reprezintă. Rezultatul va fi unul wow – o cameră ce pare renovată în totalitate. Această regulă o poți aplica nu doar pentru interiorul locuinței, ci și pentru exterior.

Schimbă obiectele de iluminat

Iluminatul joacă un rol important în amenajarea unei locuințe. Așa că, dacă vrei să schimbi aspectul unui spațiu, poți începe cu obiectele de iluminat. Scoate în evidență anumite zone dintr-o cameră cu ajutorul iluminatului – poate fi un tablou, zona TV-ului din living sau colțul tău de relaxare și de citit. Alege o lumină caldă, care să asigure mereu o atmosferă confortabilă și intimă.

Pune accent pe o zonă

Uneori, nu trebuie să renovăm tot spațiul, ci doar o anumită zonă pentru a da un suflu nou locuinței. Poți amenaja o zonă de citit și relaxare în living, poți scoate în evidență un perete cu tapet, placare cu piatră naturală sau lemn – orice schimbare de acest tip îți va da impresia că ai renovat de fapt întreaga locuință. Poți alege niște ancadramente polistiren deosebite pentru a scoate în evidență ușile și ferestrele, poți umple zona de intrare cu flori.

Renovările sunt necesare de multe ori, atunci când locuința nu îți mai oferă nivelul dorit de confort. Însă, există și situații în care renovările reprezintă mai mult un moft. De ce să cheltui sume mari de bani pe lucrări de renovare când poți să investești în schimbări mici, dar care fac diferența la nivel vizual? Ar trebui să te gândești la asta mai ales dacă ești genul de persoană care se gândește tot timpul să renoveze. Chiar și imediat după ce a terminat un proiect de amenajare interioară.