Bijuteriile pentru copii

În seria cadourilor pentru copii sunt cel mai adesea incluse bijuteriile, fiind printre puținele obiecte ce pot fi dăruite încă de la naștere și care să aibă o semnificație importantă. 

  • Printre cele mai dăruite bijuterii se află brățările de aur pentru copii. Acestea sunt cel mai adesea din aur, fiind materialul cel mai calitativ ce își păstrează aspectul în timp, dar și care care nu irită pielea și nu o înnegrește. Brățările pentru copii și bebelusi sunt finuțe și se găsesc adesea cu o mulțime de modele, de la inimioare simple, potcovite sau trifoi, ce simbolizează norocul, până la fluturași, floricele, pisicuțe sau mașinuțe. Marele avantaj al acestui tip de bijuterie este faptul că poate fi dăruit atât fetițelor, cât și băiețeilor. 
  • Un alt stil de brățări sunt brățările pentru copii cu aur și cu șnur. Acestea conțin mai puțin metal prețios și ca urmare sunt mai accesibile la preț, având doar elementul din aur, restul fiind dintr-un șnur de mătase sau sfoară non-alergenică. Un alt avantaj al acestui tip de bijuterie este că șnurul este reglabil, putând fi purtat mulți ani și nu trebuie să o dea jos de la mână când doarme sau când face baie. 
  • În cazul în care trebuie să îi faci cadou unei fetițe, te poți orienta și către o pereche de cercei din aur. Cu tortiță sau cu șurub, cerceii pentru fetițe cunt extrem de drăgălași și de finuți. 

Cadouri creative pentru copii 

A picture containing text, person, indoor

Description automatically generated

Cadourile care se concentrează pe latura creativă a copilului, pe cea sportivă sau care îi ajută să își dezvolte simțurile artistice sunt mereu o idee bună și au o semnificație aparte în comparație cu jucăriile.

  • Abonamentele sunt cele mai bune cadouri dacă știi că cel mic are înclinații sportive, creative sau artistice. Abia după mai multe ședințe dintr-un sport anume sau după o serie de participări la anumite activități, copilul poate să își dea seama dacă să picteze, să danseze, să meșteșurească sau să practice un anumit sport este ceva ce să îl atragă.
  • Tot din seria cadourilor consumabile, dar care formează personalitatea copilului fac parte și seturile de pictură, cele de cusut, quiling  sau cele de meșteșugărit.
  • Dacă știi că tânărul are talente promițătoare în domeniul muzicii, poți să îi faci cadou un instrument muzical, precum ukulele sau un set de tobe. 
  • Cel mic se va bucura cu siguranță de un cadou din gama echipamentului sportului său favorit. O pereche de mănuși pentru fotbal, un set de tricou și fustă pentru tenis sau cizmele de călărie fac parte din gama necesităților.

Dacă însă vrei să te orientezi către jocuri și jucării, să știi că și în această categorie poți găsi obiecte educative. Puzzle-urile, jocurile de asociere, cele logaritmice sau cele de memorie sunt cadouri pentru diferite categorii de vârstă ce vor ține copiii fascinați și ocupați, ajutând la dezvoltarea creierului și motricității. 

La momentul actual sunt atât de multe cadouri pe care le poți face unui copil astfel încât să știi că darul tău îi aduce o mulțime de satisfacții și îl ajută să se dezvole, încât este și păcat să te rezumi la obișnuitele păpuși sau mașinuțe. Alege un cadou aparte care să aibă o semnificație importantă și cu siguranță vei face un copil fericit.