Ce trebuie să știi când alegi o cadă freestanding?

Cada freestanding este deosebită prin designul său, însă nu doar de asta trebuie să ții cont când alegi un astfel de obiect sanitar. Pentru a fii sigur că faci achiziția potrivită, este indicat să ai în vedere următoarele aspecte:

 1. Dimensiunea băii. Este clar că o cadă freestanding nu poate fi instalată într-o baie mică. Acest obiect sanitar necesită mai mult spațiu pentru instalare. În plus, într-o baie de dimensiuni reduse, o astfel de cadă își pierde complet farmecul deoarece nu poate fi pusă în valoare.
 2. Poziționarea căzii. Amplasarea căzii este o etapă extrem de importantă în amenajarea băii. Dacă dispui de o fereastră în baie și ai o priveliște drăguță, instalează cada lângă aceasta, este locul ideal. În caz contrar, alege un loc strategic, care să nu îngreuneze accesul la celelalte obiecte sanitare din baie. Ține cont de faptul că o cadă poate aglomera excesiv baia sau îi poate da o notă specială, totul depinde de poziția sa.
 3. Materialul căzii. Cel mai popular material în rândul căzilor este acrilul. Acesta este foarte rezistent în timp, se curăță ușor, nu se pătează, menține temperatura apei și este foarte ușor, facilitând transportul și montarea. De asemenea, poți opta pentru o cadă din fontă sau rășină, însă trebuie să ții cont de faptul că aceste materiale sunt mult mai grele
 4. Modelul căzii. Pentru a alege modelul potrivit pentru baia ta, este necesar să ții cont de designul pe care vrei să îl abordezi. Piața este foarte ofertantă, poți opta căzi în stil clasic, modern, minimalist, rustic sau vintage.
 5. Culoarea căzii. Când vine vorba despre culoarea căzii, este indicat să alegi în concordanță cu celelalte obiecte sanitare. Deși clasicul alb este cel mai popular, poți ieși din tipare cu o culoare mai îndrăzneață.
 6. Bateriile potrivite. Nicio cadă nu este completă fără bateriile potrivite. Astfel, atunci când alegi modelul și culoarea căzii tale, aruncă o privire și la baterii. Optează pentru baterii de calitate, care să completeze perfect cada pe care dorești să o cumperi.

Idei de amenajare baie

Amenajarea băii poate fi foarte provocatoare, deoarece sunt foarte multe aspecte de care să ții cont. Este ideal să stabilești foarte clar stilul pe care dorești să îl abordezi și îi dai o notă personală. 

 • Stilul minimalist presupune un mobilier cu linii cât mai simple, de obicei, în forme geometrice și culori neutre, preponderent alb și negru sau derivate ale acestora. De asemenea, corpurile și obiectele sanitare suspendate sunt reprezentative acestui stil.
 • Stilul modern este foarte des întâlnit în zilele noastre și se distinge prin spațiile generoase de depozitare, prezența elementelor metalice și obiectele sanitare din sticlă sau marmură lucioasă.
 • Stilul vintage este caracterizat de culorile calde, pastelate și subtile. De asemenea, mobilierul este din lemn și are un aspect uzat. În ceea ce privește obiectele sanitare, chiuvetele cu picior și căzile ovale sunt piesele de rezistență.

Tips & tricks pentru băile de dimensiuni mici

Chiar dacă baia ta este de dimensiuni mici, o poți amenaja foarte modern și plăcut. Iată câteva sfaturi de care să ții cont:

 • Alege o cabină de duș în detrimentul căzii;
 • Optează pentru spații de depozitare suspendate
 • Cumpără un lavoar simplu, care să nu depășească lățimea de 60 de cm;
 • Dacă ai posibilitatea, instalează un wc suspendat.